Wildlands Adventure Zoo: op wereldreis in 1 dag

Prairiehondje in Wildlands Adventure Zoo, Emmen

Gepubliceerd door:
Mandy

Op zoek naar een dagje uit voor het hele gezin? Wat dacht je van Wildlands Adventure Zoo in Emmen! Deze super moderne dierentuin heeft een paar jaar geleden haar deuren geopend voor het publiek en is uitgegroeid tot een van de leukste uitjes in Drenthe. Lees hier waarom je écht een keer een bezoekje aan Wildlands moet brengen.

Openingstijden en toegangsprijzen van Wildlands Adventure Zoo

Wildlands Adventure Zoo is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In juli en augustus is het park geopend van 10.00 tot 18.00 uur en dit geldt tevens voor de weekenden in mei en juni. 

Rode sfeerverlichting tijdens WildNights in Wildlands

In de kerstvakantie organiseert de dierentuin speciale Wildnights. Het park is dan extra lang open en prachtig versierd. Je vindt overal foodtrucks waar je heerlijke gerechten kunt bestellen en je kunt genieten van een bijzondere lasershow.

Online tickets voor volwassenen kosten €22,50. 65 plussers betalen €21,50. Kinderen tot en met 2 jaar zijn gratis en voor kinderen van 3 t/m 9 jaar betaal je €19,50.

Ben je van plan om vaker naar Wildlands te gaan? Een abonnement kan uit vanaf je derde bezoek. 

Van Noorder Dierenpark naar Wildlands Adventure Zoo

Als inwoner van Drenthe kom ik al mijn hele leven (inmiddels 31 jaar) in de dierentuin in Emmen. Vroeger was het oude Noorder Dierenpark een schitterend opgezette dierentuin middenin het gezellige centrum. In de loop der jaren barstte het park uit zijn voegen en moest er meer ruimte komen voor een moderne dierentuin met grotere dierenverblijven. Dat is Wildlands Adventure Zoo geworden.

Plattegrond van Wildlands

Download plattegrond van Wildlands

Wildlands Adventure Zoo is een grote dierentuin die bestaat uit drie verschillende werelden: Serenga, Nortica en Jungola. Zo kun je een wereldreis in een dag maken! Ieder gebied heeft zijn eigen thema en unieke dieren die er leven. Daarnaast zijn er een aantal gave attracties. Buiten deze drie werelden heeft Wildlands een grote overdekte speeltuin: Animazia.

Jungola: slingerapen, olifanten, Jungle Jim en bootje varen over de Rimbularivier

Meisje en jongen in de vlindertuin van Jungola
copyrights WILDLANDS

Jungola is grotendeels overdekt en daarom perfect om te bezoeken als het buiten koud en nat is. Zodra je de gigantische kas binnenstapt voel je de warmte van de jungle! Bekijk de gigantische python’s die vaak lekker liggen te slapen of neem het avonturenpad dat langs diverse insecten en over vervallen tempels leidt.

Vlindertuin

In de eerste kas van Jungola vliegen tientallen tropische vlinders rond. Ze genieten van de nectar in de vele bloemen of gaan voorzichtig op je zitten. Ook leven er schildpadden en diverse vissen.

Zodra je de vlindertuin uitstapt kom je langs een gestrande jeep en een grote olifantenkudde. Daarnaast kun je met een vlot over het water varen. Door aan het touw te trekken vaar je naar de overkant. Kijk uit dat je voeten niet nat worden! Of juist wel natuurlijk.

Grote vogel op kinderwagen in Jungola

Na een korte wandeling kom je in de volgende grote kas van Jungola. Hier kun je tropische vogels voeren. Als je een bakje nectar in de hand hebt komen er vogels in alle kleuren op je af, om te genieten van deze traktatie.

Jungle Jim in het Jungletheater

Ook zijn hier ringstaartmaki’s die door de bomen slingeren én is er een groot jungletheater. Dit is het domein van Jungle Jim. Hij stortte met zijn vliegtuig neer en overleeft nu in het bos. Tijdens zijn indrukwekkende shows vertelt hij over de dieren die hij tegenkomt, laat hij zijn grote koningspython en reuzenslakken zien én gaat hij op zoek naar de befaamde Laya Laya. Leuk voor het hele gezin!

Met een bootje over de Rimbula Rivier

Bootje vaart over de Rimbula rivier in Jungalo
copyrights WILDLANDS

De volgende gave attractie in Jungola is een tochtje over de Rimbula rivier. Stap in de boot, hou je handen binnenboord en daar ga je, per boot op expeditie door de tropen. De boot vaart langs slingerapen, eenden, door een grot vol glimwormen, langs schitterende watervallen en een kudde Aziatische olifanten.

Na deze indrukwekkende tocht heb je misschien wel zin in iets lekkers. Je stapt uit de boot en komt direct uit bij het restaurant waar je diverse gerechten van over de hele wereld kunt bestellen. Hier heb je tijd voor een hapje en een drankje, terwijl kinderen zich kunnen vermaken in de speeltuin.

Klimmen, klauteren en water spuiten

Kind speelt met waterspuit bij de olifanten in Jungola

Vervolg je weg door Jungola en spot olifanten en slingerapen. Kinderen kunnen water oppompen en een grote straal laten rondspuiten. Daarnaast kunnen ze als een slingeraap door de kas klimmen in het klauterpad. Hier word je behoorlijk warm van maar gelukkig staat er een ijswagentje als je weer beneden bent. Dit is de perfecte plek om even te stoppen en af te koelen. 

Als je terug wandelt naar het centrale plein kun je de volgende wereld ontdekken. Wat dacht je van Serenga?

Serenga: nijlpaarden, leeuwen, achtbaan en safaritruck

Vrouw aait een Nubische geit in de kinderboerderij van Serenga

Waar Jungola vochtig en warm is, is Serenga droog en heet. Je wandelt hier over de Afrikaanse Savanne! Je komt binnen in een traditioneel Afrikaans dorp met hutten en in het midden een kinderboerderij waar je Nubische geiten en Dwergezels kunt aaien. Je ziet tevens dwergmangoesten: kleine bruine knaagdieren die altijd druk aan het spelen zijn. Hartstikke leuk om naar te kijken.

Op safari met de safaritruck 

In Serenga vind je een paar gave attracties, waaronder de safaritruck en achtbaan Tweestryd. Stap in de safaritruck en maak een spannende tocht over de Savanne. Links en rechts zie je bijzondere diersoorten, terwijl je over ruig terrein rijdt. De gids vertelt over de diverse dieren en na een ritje weet je alles over giraffes, zebra’s, neushoorns en impala’s. gaaf!

Strijd tegen elkaar in Tweestryd

Aan boord van de achtbaan Tweestryd in Wildlands Adventure Zoo Emmen
copyrights WILDLANDS

Natuurlijk kan een ritje in de Tweestryd niet ontbreken tijdens je bezoek aan Wildlands. Dit is de bijzondere achtbaan die sinds een tijdje in Wildlands staat. Het is een unieke achtbaan, want je kunt tegen elkaar strijden! Stap in de rode of blauwe achtbaan en kijk wie het snelste is.

Je wordt opgetakeld tot een hoogte van maar liefst 20 meter en als je mijnwagentje wordt losgelaten, scheur je over het parcours. De achtbaan is toegankelijk voor kinderen vanaf 95 centimeter en kinderen tot en met 120 centimeter moeten begeleid worden door een volwassene.

Brullende leeuwen

Ook niet te missen in Serenga is het grote leeuwenverblijf. Op veilige afstand van het publiek leeft een groep leeuwen met elkaar samen. Als je geluk hebt hoor je het brullen van de leeuwen al van ver!

Kamelen spotten in de woestijn

Kamelen spotten? Dat kan in een afgelegen stuk woestijn. Hier is een oude trein gestrand. Loop door de cabines terwijl links en rechts van je grote kamelen onverstoorbaar gras kauwen. Wist je dat hun dikke vacht de kamelen beschermt tegen zinderende hitte en extreme koud? In de woestijn wordt het overdag soms wel 50 graden, terwijl het kwik ’s nachts kan dalen tot onder het vriespunt.

Nijlpaarden en poepvisjes

In Serenga vind je een prachtig nijlpaardenverblijf. De nijlpaarden zwemmen door het water of liggen lekker te relaxen op een rots. In het begin kreeg Wildlands kritiek over het vieze water waar de nijlpaarden in zwommen. Dat komt doordat de dieren eerst in het hooi rond rollen en daarna het water in springen. Tegenwoordig zijn er vissen die de troep in het water opeten. Een duurzame manier om voor een schoon nijlpaardenverblijf te zorgen! 

Nortica: ijsberen, pinguïns en op expeditie naar de pool!

Kinderen kijken naar een pinguïn onder water in Nortica

Waar je in Serenga en Jungola kunt genieten van de warmte, wordt het in Nortica toch een stuk kouder! Hier ga je namelijk op expeditie naar de noord- en zuidpool. Dieren die je in Nortica kunt spotten zijn onder andere pinguïns, ijsberen, sneeuwuilen, pelsrobben en zeeleeuwen. 

Testvlucht met de Arctic 1

Natuurlijk vind je in Nortica ook diverse belevenissen. Zo kun je aan boord van onderzoeksvoertuig Arctic 1. Maak een testvlucht en vlieg, duik en glij over het poollandschap. Na een wilde rit kom je weer terug op het expeditiestation.

Slimme zeeleeuwen

Zeeleeuw springt uit het water tijdens de zeeleeuwenshow

Vervolg je weg naar het Norticatheater en bekijk de zeeleeuwenshow. De zeeleeuwen zijn erg nieuwsgierig en laten je graag hun kunsten zien. Natuurlijk lusten ze ook een lekker visje. Kijk uit dat je niet nat wordt als ze met hun grote staart in het water slaan. Of juist wel!

Oog in oog met ijsberen

Een andere leuke bezienswaardigheid in Nortica is de ijsberenbaai. Hier sta je oog in oog met ijsberen. Machtig mooie beesten die je van dichtbij kunt zien. Zie ze spelen vanaf de kade of ga onder de grond in het onderzoeksstation, waar je ziet hoe goed de ijsberen kunnen zwemmen. Op warme dagen krijgen ze een groot blok ijs om mee te spelen en regelmatig zijn er ijsberenpresentaties waar verzorgers van alles vertellen over hoe de dieren leven. 

Animazia: groot overdekt speelparadijs voor jong en oud

Kinderen op een vlot in Animazia

Animazia is de grote, overdekte speeltuin van Wildlands. Het is de perfecte bestemming als het slecht weer is of als je de kinderen even lekker wilt laten uitrazen. Er is een gigantische zandbak, diverse klimrekken, een piratenboot en een mayatempel. Natuurlijk zijn er ook glijbanen en helemaal gaaf zijn de bewegende krokodillen in het water waar je overheen moet lopen om aan de andere kant te komen.

Een andere manier om naar de overkant te komen is met een bootje. Via een groot touw trek je het bootje naar de overkant en kun je weer verder spelen. Ook volwassenen vermaken zich uitstekend in Animazia. Er zijn aquaria met bijzondere vissen, grote zeeschildpadden, naakte molratten en een foodcourt waar je rustig kunt zitten met een boekje. 

Wildlands is de perfecte bestemming voor een dagje uit

Wildlands Adventure Zoo is de perfecte bestemming voor een dagje uit met het hele gezin. Het park weet het beste van een dierentuin en pretpark met elkaar te combineren en is daardoor enorm veelzijdig. Het is een van de leukste uitjes van Drenthe en een must als je een korte vakantie in eigen land maakt. Op naar Wildlands!