Vakantie naar het buitenland? Let hierop bij je autoverzekering

Gepubliceerd door:
Mark

Op vakantie gaan, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Het is heerlijk om iedere keer weer andere fantastische plekken te ontdekken, zeker als dit met een goedkope vakantie-aanbieding kan. Met het vliegtuig of met de auto, het kan beide, het is zelfs mogelijk om het te combineren met een fly-drive.

Met de eigen auto

auto met reisspullen op het dak

Als je met de eigen auto op vakantie gaat, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Eigenlijk is het handig om al bij een autoverzekering afsluiten rekening mee te houden. Ook kun je later vaak nog kiezen voor extra’s en aanvullende dekkingen. Sommige daarvan zijn heel handig als je met de auto naar het buitenland gaat.

Pech onderweg

Er is namelijk niets vervelender als je op een zwarte zaterdag op de Route du Soleil in het zuiden van Frankrijk met pech komt te staan en je moet het maar zelf uitzoeken. Of als je een ongeval krijgt over de grens. Het is in zulke gevallen fijn om te weten of je bijvoorbeeld een pechhulp bij je autoverzekering hebt. Er zijn verzekeringen die bij pech of schade in het buitenland een helpende hand bieden. Sommige verzekeringsmaatschappijen doen dit zelfs 24/7.

Auto- of reisverzekering

Ook als er bijvoorbeeld in Italië ingebroken wordt in je auto is het fijn om te weten dat de verzekering een snelle oplossing kan bieden. Het is goed om uit te zoeken of je hiervoor bij je autoverzekering terecht kunt of dat je een speciale reisverzekering hiervoor moet hebben. Natuurlijk is het ook belangrijk dat schade die je met je auto aan anderen toebrengt gedekt is. Dat geldt voor élke autoverzekering in binnen- en buitenland. Wil je ook je eigen auto gedekt hebben? Dan heb je een uitgebreidere vorm van verzekering nodig.

Auto huren

Vrienden laden de achterbak van een auto in

Als je een auto gaat huren op je vakantiebestemming, is het ook verstandig om te kijken naar de verzekeringsopties. Je kunt het beste kiezen voor een all-in verzekering. Niemand zit op onverwachte kosten te wachten en dit kan nog weleens gebeuren als je maar voor een deel verzekerd bent. Met een all-in prijs weet je precies waar je aan toe bent.

Check altijd voordat je auto meeneemt even de staat van de auto, zelfs als je voor alles verzekerd bent. Loop een rondje om de auto heen en maak foto’s van schade aan de auto of laat dit aftekenen op een formulier. Zo kun je altijd bewijzen dat deze schade er al zat. Probeer altijd een auto te huren vóór vertrek en daarbij ook de verzekering te regelen. Lokale autoverhuurders willen nog wel eens onnodige of zelfs dubbele dekking verkopen en de kans dat je daar, met een taalbarrière die ook een rol speelt, in meegaat is dan groot. Als je alles van tevoren regelt, of je lokaal alleen de sleutel nog op te halen.