Kerstmarkt Maastricht

Kerstmarkt op het Vrijthof in Maastricht, Limburg

Gepubliceerd door:
Mandy

Ieder jaar en ook in 2018 is er weer kerstmarkt in Maastricht! Dit jaar belooft nog mooier te worden dan voorgaande jaren want het thema is Magisch Maastricht!

De kerstmarkt in Magisch Maastricht gaat er dit jaar zoveel mogelijk aan doen om jou dat fijne, nostalgische kerstgevoel te geven. De chalets zullen worden voorzien van mooie en opvallende guirlandes en prachtige rode daken. Er worden heel veel traditionele evenementen gepland zoals een reuzenrad, een grote schaatsbaan en een lichtjesroute. Natuurlijk kun je ook echte kerstmarkt-drankjes drinken zoals Glühwein, Eierpunch en warme chocolademelk en genieten van lokale lekkernijen zoals echte Limburgse vlaaien en diverse streekproducten.

Welke activiteiten zijn er?

Reuzenrad op de kerstmarkt van Maastricht

Er zullen talloze geweldige activiteiten plaatsvinden op verschillende plaatsen in Maastricht. Zoals al eerder genoemd is er een overdekte schaatsbaan (van wel 900 vierkante meter), een 40 meter hoog reuzenrad, prachtige versieringen en een lichtjesroute, maar daar stopt het niet. Maastricht gaat er alles aan doen om het zo gezellig mogelijk te maken dus er is ook overal de optie om lekker even warme chocolade melk te gaan drinken of even lekker overdekt schuilen voor de kou. In Dickens Village is een klein dorp gebouwd dat rechtstreeks uit het boek “A Christmas Carol” van Charles Dickens lijkt te komen waar traditionele ambachten worden gedemonstreerd en heerlijke streekproducten te koop zijn.

Ook voor kinderen is er genoeg te doen op de kerstmarkt in Maastricht. Ze kunnen schaatsen op de schaatsbaan, een ritje maken in het reuzenrad of van de gigantische glijbaan glijden.

Waar vindt het plaats?

Kerstmarkt op het Vrijthof in Maastricht, Limburg

Er is kerstmarkt op verschillende plaatsen in Maastricht, maar de grootste markt bevindt zich op het Vrijthof. Hier staan alle kraampjes met diverse lekkernijen, warme dranken en kerstversiering. Hier staan ook het reuzenrad, de schaatsbaan, Dickensvillage en worden andere activiteiten gehouden.

Openingstijden

De kerstmarkt in Maastricht is geopend vanaf 1 december 2018 tot en met 31 december 2018.

Maandag tot en met woensdag: 11:00 uur – 00:00 uur
Donderdag en zondag: 10:00 uur – 00:00 uur
Vrijdag en zaterdag: 10:00 uur – 01:00 uur

Let wel op, openingstijden kunnen soms variëren door weersomstandigheden.

Heb je de markt wel gezien en wil je nog meer doen?

Sint Servaasbrug in Maastricht, Limburg

Als jij de hele kerstmarkt al af bent geweest en je hebt nog wat tijd te spenderen in Magisch Maastricht dan is er nog van alles te doen! Maastricht is een prachtige stad met een  eeuwenoud centrum en tal van bezienswaardigheden  zoals de Helpoort, de voormalige stadspoort van Maastricht, de Sint Pietersberg, de Sint Servaasbrug, de Bisschopsmolen en de oude haven. Ook kan je naar één van de vele oude kerken zoals het Sint-Servaasbasiliek gaan. Als je een wandeling wilt maken, dan kun je uitstekend terecht in het stadspark. Deze is te vinden aan de rand van het centrum en bestaat uit een aantal deelparken.