De eilanden van deze zomer

Uitzicht over zee vanaf het Cala d'Hort strand op Ibiza

Gepubliceerd door:
Mandy

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat de zomervakantie ook weer in aantocht is. Wat zijn de vakantiebestemmingen van dit moment en welke kun je beter overslaan? Dat gaan we je allemaal vertellen in dit artikel. 

Spanje 

Spanje is een land waar het zonnetje altijd schijnt. Een FTI vakanties naar Balearen is zowel een optie voor jong als oud. De naam Balearen komt je misschien niet bekend voor, maar de eilanden Ibiza en Mallorca zijn de bekendste eilanden van Spanje. Op beide eilanden is er de mogelijkheid om te ontspannen en de drukte te ontvluchten, maar hebben ook beide hun wilde kant.

Rond mei gaan de partylocaties op beide eilanden weer open en worden er feesten georganiseerd. Je kan wel zeggen dat de eilanden uit hun winterslaap komen en het weer tot leven komt. Vele jongeren gaan in de zomer naar Mallorca voor een feestvakantie in de hoofdstad Palma. Wees hierop voorbereid als je gaat boeken voor de zomer. 

Canarische Eilanden 

Vrouw kijkt uit over het Las Teresitas strand op Tenerife

Wat veel mensen misschien niet weten is dat de Canarische Eilanden bij Spanje horen. Veel mensen denken door de ligging van de eilanden dat het bij Marokko hoort, maar het tegendeel is waar. De Canarische Eilanden bestaan uit 7 eilanden, de bekendste van deze eilanden zijn Tenerife, Fuerteventura en Lanzarote.

De Canarische Eilanden worden veel bezocht door voornamelijk ouderen of gezinnen. Ook door de ligging in de Atlantische Oceaan is er steevast een temperatuur van rond de 20+ graden op de eilanden. Hierdoor kunnen de eilanden het hele jaar door bezocht worden.

Activiteiten die op de eilanden gedaan kunnen worden, variëren van het bezoeken van de vulkaan Pico del Teide op Tenerife tot aan kitesurfen op het eiland Fuerteventura. Er is genoeg te doen, maar er is ook ruimte voor ontspanning. Precies wat een vakantie nodig heeft. 

De mindere bekende eilanden groepen

De Azoren horen bij Portugal en bestaan uit 9 eilanden en bevindt zich net als de Canarische eilanden in de Atlantische Oceaan. Voor een reis naar de Azoren moet je eerst naar Portugal reizen, waar vandaan er dagelijks vluchten vertrekken. Doordat het eiland afgelegen ligt, is er nog geen massatoerisme op het eiland en is het nog puur en ongerept. Het eiland is bekend voor zijn warmwaterbronnen en geisers. Ook biedt het veel mooie wandelroutes.

Andere eilanden die zeker de moeite waard zijn om te bekijken zijn de Elba, vooral bekend door de geschiedenislessen. Maar ook Hvar in Kroatië is een plek dat steeds populairder wordt en biedt een afwisseling van feest tot aan mooie wandelingen in de omstreken natuurgebieden.

Er zijn veel eilanden in Europa die het bezoeken waard zijn. De Balearen zijn het bekendste en is een vaste vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Maar ook de Canarische eilanden behoort tot het lijstje van favoriete eilanden. En de Azoren, Elba en Hvar mogen niet ontbreken en zijn zeker in opkomst. Aan welk eiland geef jij de voorkeur, een party- of natuureiland?