Neem deze vakantielanden mee op je lijstje voor 2019

Vrienden springen in de zee tijdens zonsondergang

Gepubliceerd door:
Mark

Het boeken van de zomervakantie 2019 is voor velen al een feit geworden. Moet jij je vakantie nog boeken en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Wij zetten een aantal Europese landen voor je op een rij die voor iedereen het overwegen waard zijn. Per land geven we een aantal argumenten wat dit zo’n geschikt land maakt.

Kroatië: het land dat blijft groeien aan populariteit

Strand van schiereiland Peljesac in Kroatië

Niet voor niets blijft dit land steeds populairder worden voor veel Nederlanders. De rijke historie, intrigerende steden en schitterende natuur, zoals de Plitvice meren zorgen voornamelijk voor het toerisme. Vergeet ook niet het geweldige klimaat waar je in de zomers van geniet.

Een aantal plaatsen in Kroatië waar je geniet van een heerlijke vakantie zijn de badplaats Split, het nabijgelegen eiland Hvar, de stad die bekend is van Game of Thrones: Dubrovnik of steden als Pula, Porec of Rovinj in Istrië. Voor nog meer vakantie tips Kroatië kijk je op Europa-Vakanties.nl.

IJsland: voor de natuurliefhebbers en avonturiers

Noorderlicht en sneeuw in IJsland

Wie heeft dit land niet op de bucketlist staan? Geen land waar de natuur zo bijzonder is en dat wordt nog eens extra speciaal gemaakt door het prachtige noorderlicht. Denk ook aan de Blue Lagoon, waar iedereen wel een keer geweest wil zijn. De hoofdstad van IJsland is Reykjavik en dit is de meest noordelijk gelegen stad van de wereld.

Griekenland: de ontelbare mooie eilanden en het land van de mythen

Een baai op het Griekse eiland Rhodos

Waar Griekenland voornamelijk bekend om staat zijn de vele prachtige eilanden en natuurlijk de historische hoofdstad Athene. Bekende eilanden, zoals Kreta, Zakynthos en Rhodos zijn de meeste mensen van op de hoogte, maar er zijn nog tientallen eilanden die je tijdens je vakantie uitstekend kunt bezoeken.

Het leukste is om eens te gaan eilandhoppen en dus meerdere eilanden te bezoeken in Griekenland. Denk Santorini met de prachtige witte huisjes, een van de Sporaden eilanden, zoals Skopelos, Skiathos of Alonissos of eilanden als Samos of Lesbos.

Spanje: het nummer 1 vakantieland voor zonvakanties in Europa

Strand en vuurtoren van Maspalomas op Gran Canaria, Spanje

Wanneer je tegen een gemiddelde Nederlander het woord zonvakanties zegt dan zullen de meeste mensen aan Spanje denken. De Spaanse stranden met prachtige boulevards bij de vakantiebestemmingen zijn typerend voor een echte strandvakantie. Daarnaast mag niet worden vergeten dat Spanje uit ontzettend veel bestemmingen bestaat. Denk aan de vele badplaatsen in het oosten aan de Costa Brava, maar ook aan de Balearen eilanden in de Middellandse Zee waar Mallorca en Ibiza onder vallen.

Verder zijn de Canarische Eilanden ook onderdeel als autonome regio van Spanje en kent het land naast deze hiervoor genoemde plaatsen nog veel plekken waar je prima je handdoekje uit kunt leggen en geniet van jouw vakantie.

Malta: een klein land maar perfect voor vakanties

De haven van Marsaxlokk met gekleurde boten op Malta

Malta kent al lange tijd veel toerisme. In de geschiedenis werd het veel bezocht door handelaren en het land kent een zeer rijke historie. Van deze historie is vandaag de dag nog veel te zien. Bezoek de oude ruïnes en de prachtige hoofdstad Valletta. Valletta is in 1980 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst.

Italië: eten, stranden en vol met historie

De kust van Sorrento in Italië

Wie nog nooit in Italië is geweest zal dat deze zomer zeker moeten plannen. Prachtige gebieden als Sardinië maken je vakantie niet te vergeten. Je vindt hier ontelbaar mooie stranden en daarnaast vind je overal overblijfselen van de tijd van de Romeinen en de tijd dat de Spanjaarden er overheersten.

Onderaan de laars van Italië is Sicilië te vinden. Ook geen verkeerde plek om te zijn. Sicilië kent net als Sardinië een lange periode van de Romeinse tijd en tijden dat de Grieken en Arabieren er hebben overheerst. In een latere periode werd deze plek bekend door de maffia.

De lange geschiedenis maakt Sardinië extra intrigerend om te bezoeken, naast het feit dat je er al geniet van het overheerlijke Spaanse eten, de prachtige natuur en natuurlijk de wereldbekende vulkaan de Etna.

Het vasteland van Italië heeft nog veel meer bestemmingen. Uitermate geschikt voor een vakantie op de camping, maar ook nog veel steden, zoals het wereldbekende Venetië, de wereldstad Rome of bekende steden als Florence, Bologna, Genua of Milaan te bezoeken zijn.