Hotel Cantina Dolores

Hotel Dolores in Hollum, Ameland

In Hollum, het mooiste plaatsje van Ameland, vind je drie sterren Hotel Cantina Dolores. In dit uitstekend beoordeelde hotel wordt je hartelijk verwelkomd en geniet je van een paar dagen heerlijk uitwaaien op Ameland.

Hotel Dolores in Hollum, Ameland

Tijdens je verblijf kun je gratis gebruik maken van de sauna én krijg je korting op het restaurant dat bij het hotel zit. Dit tapasrestaurant / steakhouse is een heerlijke plek om uit eten te gaan en je kunt er genieten van traditionele Spaanse lekkernijen!

Restaurant van Hotel Dolores in Hollum, Ameland

Huur een fiets en verken het eiland. Het is een korte rit naar de vuurtoren en naar het mooie Noordzeestrand maar ook naar het mooie bos dat grenst aan Hollum. Hollum is het mooiste plaatsje van Ameland met oude commandeurswoningen die honderden jaren oud zijn. Je vind hier ook het oudste huisje van Ameland, uit 1625!

Hotel Cantina Dolores: 8,9 op Zoover

Je verblijft in 3 sterren Hotel Cantina Dolores op Waddeneiland Ameland. Dit hotel in Hollum wordt op Zoover uitstekend beoordeeld met een 8,9.

Ligging

Vuurtoren van Ameland

Het hotel ligt in Hollum, aan de westkant van het eiland. Hier vind je onder andere de bekende rood-witte vuurtoren, een groot bos, een breed zandstrand en een leuke strandtent. In het dorpje zelf lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan: op de oude huisjes prijkt trots het jaartal waarin het gebouwd is en de meesten zijn honderden jaren oud en dateren uit de tijd dat de walvisvangst de belangrijkste inkomstenbron was van het eiland. In Hollum vind je diverse restaurants en winkeltjes. Bij de supermarkt in het dorp kun je inkopen doen.

Een mooie manier om Ameland te verkennen is per fiets. Het eiland heeft tientallen kilometers aan fietspaden, zowel langs de dijken aan de kant van de Waddenzee als schelpenpaadjes door de duinen en de bossen.

Meisje op fiets in Hollum, Ameland

Hoofdplaats van het eiland is Nes. Hier meert de boot aan en vind je de meeste restaurants, terrasjes en winkeltjes.

Aan de andere kant van Ameland vind je natuurgebied het Oerd. Het is een gebied waar veel vogels leven en vogelaars spotten hier diverse soorten vogels zoals zilvermeeuwen, stormmeeuwen, kiekendieven, wulpen, tapuit en nog veel meer.

Verzorging

Ontbijt van Hotel Dolores in Hollum op Ameland

Je verblijft op basis van logies en ontbijt. Iedere ochtend wordt er een heerlijke ontbijtmand bezorgd op je hotelkamer.

Finse Sauna

Sauna van Hotel Dolores in Hollum op Ameland

Na een dag het eiland verkennen kom je helemaal tot rust in de traditionele Finse sauna van het hotel.

Fietsverhuur

Ameland is een prachtig eiland om te verkennen per fiets. Het beschikt over tientallen kilometers aan fietspaden en het eiland heeft de perfecte afmeting om fietsend te ontdekken. Naast het hotel vind je fietsverhuur.

Hotelkamer

Hotelkamer van Hotel Dolores in Hollum op Ameland

Je hotelkamer is netjes en verzorgd ingericht. De kamer beschikt over onder andere gratis wifi, een zitje, koelkast, televisie, espressomachine met verse koffiebonen en een badkamer met regendouche, toilet en een zonnedouche met solarium.