Hoe bereid je je voor op je eerste reis naar India?

Taj Mahal in mausoleum in Agra, India

Gepubliceerd door:
Mandy

Je hebt altijd al India willen bezoeken, maar je weet niet zeker of het wel een goed idee is. Het land is enorm groot en verwarrend met veel verschillende culturen en gewoonten. Maar hoe kan iemand zich voorbereiden op zo’n mooie reis? Wat zijn de gebruiken in het land, waar moet je op letten en welk visum voor India heb je nodig? Hier zijn onze essentiële tips voor wie wat begeleiding wil vóór zijn eerste reis naar India.

Let op wat je eet en drinkt

Het is van cruciaal belang om op je eerste reis naar India een aanval van maagklachten te vermijden. Blijf uit de buurt van salades of ijs, deze kunnen vaak maagklachten veroorzaken bij nieuwkomers. Drink alleen gebotteld water in flessen. Vermijd gebakken voedsel, want de kans is groter dan andere dat je hier snel ziek wordt. Je hoeft straatvoedsel niet helemaal uit te sluiten. Probeer in plaats daarvan vast te houden aan vers fruit.

Voorkom een burn-out

Laat de uitbundigheid van India je niet te pakken krijgen. Het land is uitgestrekt, kleurrijk en verslavend, maar heb realistische verwachtingen over hoeveel tijd er op één plek te zien is tijdens deze reis. Een uitgebreide rondreis zal meer opleveren dan een paar dagen. Er blijven veel dingen ongezien door bezoekers die alleen snelle tochten maken (denk aan treinritten).

Voorkom een burn-out als je naar India reist. Vermijd het om op korte termijn te veel te doen, zoals bijvoorbeeld elke dag verschillende ruïnes bezoeken als ze ver uit elkaar liggen. Probeer in plaats daarvan deze energie op te sparen tot je meer vrije dagen voor de boeg hebt, want er wacht hier altijd iets nieuws om elke hoek.

Kleed je passend

Vrouw kijkt uit over het Pichola meer in Rajasthan, India

Als je India bezoekt, kleed je dan gepast. Je moet je armen en benen bedekken als je iemands huis binnengaat om hem respect voor zijn cultuur te tonen. Bescheiden kleding wordt op prijs gesteld, maar niet verwacht. Als je een tempel binnengaat, zorg dan dat ook de schouders bedekt zijn. Verwijder schoenen op alle heilige plaatsen. Dit is ook gebruikelijk bij winkels of wanneer je iemands huis betreedt.

Wees niet te kieskeurig over je persoonlijke ruimte

Het concept van persoonlijke ruimte is in India een beetje anders. Je zit opeengepakt in treinen en liften, mensen stellen je vragen die op het eerste gezicht opdringerig lijken, maar ze zijn gewoon nieuwsgierig. De plaatselijke bevolking in India is echt geïnteresseerd om meer over je te weten te komen.

Let op je voeten en handen

Als je in India bent, let dan op hoe de mensen zich reinigen. Iets met de voet aanraken wordt als onrein beschouwd. Evenals eten of voorwerpen doorgeven van linkshandigen die hun linkerhand gebruiken onaangenaam is (Indiërs vegen zich daarmee meestal af). Dus als je niet zeker bent van de plaatselijke gewoonten, hou dan gewoon een oogje in het zeil, hetzij door goed op te letten, hetzij door andere handelingen na te doen.

Indiase tijd is relatief

Het kan gebeuren dat je in India een half uur moet wachten terwijl je verwachtte vijf minuten te moeten wachten. Verkeer en andere onderbrekingen kunnen betekenen dat rondreizen langer duurt dan verwacht. Probeer in de ochtenduren boodschappen te doen of te winkelen, want veel winkels sluiten hun deuren voor de middagpauze(s).

Ga de stad uit

Waterval in de West-Ghats, India

Ga de stad uit en bezoek kleinere steden in India om een echt gevoel te krijgen van hoe het er is. De enige manier waarop je dit land ten volle zult kunnen waarderen is door zijn cultuur te ervaren, wat niet echt kan gebeuren als je de hele dag in grote metropolen ronddwaalt. Probeer bij een bezoek aan deze dorpen of landelijke streken wat tijd door te brengen met het verkennen van de natuur, voor je weer op weg gaat naar een andere boeiende toeristische bestemming.

Blijf veilig

Blijf veilig tijdens het reizen in India. Bekijk vooraf het reisadvies. Hoewel “ga niet alleen over donkere straten” misschien gezond verstand lijkt, zijn er genoeg manieren om subtiele gevaren te vermijden die tijdens je reis om elke hoek kunnen liggen. Het belangrijkste is steeds voorzichtig te zijn met waar je geld bewaart! Zo is zakkenrollerij een zeer aanwezig probleem dat vaak plaats vindt als mensen afgeleid of moe zijn omdat ze al een tijdje rondgelopen hebben.

Wees aardig genoeg om verhitte woordenwisselingen te vermijden. Probeer die situaties gewoon helemaal te vermijden. Afdingen met verkopers over prijzen kan een onprettige ruil worden als iemand snel van streek raakt. Probeer kalm en standvastig te blijven, ook al klinkt dat misschien moeilijk.

Regel je visum voor India

Het is nu mogelijk om een e-visum voor India aan te vragen. Het is veel gemakkelijker dan de oude methode, waarbij je je paspoort moest opsturen en lang moest wachten voor je weer verder kon met je reisplannen. Zijn er ook minderjarigen op reis dan wordt dit nog handiger, omdat ze de documenten van hun ouders kunnen gebruiken.

Er is onlangs een aangepaste geldigheidstermijn van het visum India toegepast. Je kunt 365 dagen met je e-visum naar India kunt reizen. Er is geen limiet aan het aantal keren binnen dit tijdsbestek, dus regel het vandaag nog en begin met het verkennen van alle geweldige bestemmingen die India in petto heeft!