Het verschil tussen All Inclusive en Ultra All Inclusive

verschil all inclusive en ultra all inclusive

Gepubliceerd door:
Mandy

Tegenwoordig kun je bij het kiezen van een vakantie kiezen uit allerlei verzorgingstypen: logies, logies en ontbijt, halfpension, volpension, All Inclusive of zelfs Ultra All Inclusive.

Mij was het verschil tussen die laatste twee nooit helemaal duidelijk: als alles al inclusief is, hoe kan het dan nog extra inclusief zijn? Inmiddels ben ik daarachter!

Zoveel van alles als je maar wilt

Zoals de naam al zegt is bij Ultra All Inclusive alles inbegrepen: waar bij het All Inclusive concept de maaltijden, tussendoortjes, frisdrank en binnenlands gedistilleerde alcoholische dranken zijn inbegrepen kun je je in een Ultra All Inclusive hotel tegoed doen aan zoveel ijsjes (schepijs en ijslolly’s), cocktails, luxe ijskoffie’s  en verse sapjes als je wilt.

De minibar wordt elke dag bijgevuld en deze kost niets extra’s. Daarnaast zijn waterflesjes in sommige hotels nogal een probleem: je kunt wel water in een beker krijgen, maar water in een flesje is een “extra” waarvoor betaald dient te worden. Ook dat is geen probleem: er staan koelkasten vol met zoveel flesjes water (met of zonder bubbels) als je maar wilt.

Lekker weer en een gezellig terras

Alle ijsjes en cocktails uitproberen

Het verschil tussen All Inclusive en Ultra All Inclusive zijn volgens mij dus vooral de extra’s. In de All Inclusive hotels wordt vaak grof geld gevraagd voor ijs, waterflesjes, minibar of verse sappen, terwijl je er hier zoveel van kunt nemen als je wilt. En daar maak ik ook flink gebruik van!

Ik hou zelf niet zo van ijs (ijs = koud) maar mijn partner kan er geen genoeg van krijgen. Twee keer per dag maakt hij een keuze uit een van de heerlijke smaken schepijs en komt hij terug met een bakje met pistache, karamel, aardbeien of chocolade-ijs. Het is rond de dertig graden dus dat gaat er bij hem goed in!

Ik doe me tegoed aan de lekkere verse sapjes en ik heb er al veel uitgeprobeerd: appelsap, sinaasappelsap, grapefruitsap, wortelsap en nog veel meer!

Ook de cocktails bevallen goed: we hebben al verschillende uitgeprobeerd die we nog nooit eerder hebben gehad. De Bloody Mary leek me altijd geweldig vanwege de bloederige naam, maar deze vond ik toch niet zo lekker. Ik hou het liever bij een Mojito!

Ga jij wel eens All Inclusive op vakantie?