Eilandhoppen in tropisch Indonesië aanbieding

Lombok - Indonesië

Balinese dansers, Indonesië

Een prachtige aanbieding naar het mooie Indonesië! Voor 1399 euro ga jij 15 dagen eilandhoppen inclusief retourvlucht, hotels, ontbijt, transfers, gids en excursies.

Je gaat naar de eilanden Bali, Gili Meno, Lombok en Nusa Lembongan.

Programma

Nacht 1 en 2: je vliegt vanaf Amsterdam Schiphol, Düsseldorf of Brussel Zaventem naar Bali. ’s Avonds landt het vliegtuig en je voelt direct de tropische warmte zodra je het vliegtuig uitstapt! Een bijzondere gewaarwording! Bij de informatiebalie wacht je transfer en wordt je naar je hotel in Sanur gebracht. Na zo’n lange vlucht ben je hartstikke moe dus ga lekker slapen.

De volgende dag kun je doen wat je wilt: lekker uitslapen, een beetje acclimatiseren, naar het strand of door Sanur wandelen. Of je gaat juist lekker actief doen en raften of mountainbiken!

Je verblijft in het Ari Putri hotel of vergelijkbaar.

Strand van Sanur op Bali, Indonesië

Na een lange reis is het fijn om even te rusten op het strand

Nacht 3: op naar je volgende bestemming: je gaat naar het Bratanmeer, op 58 kilometer van Sanur. Onderweg stop je bij de tempel van Tanah Lot. Dit is de beroemdste tempel van Bali en dateert uit de zestiende eeuw. Het tempelcomplex is aan de zeegod gewijd en bij eb kun je wandelend naar het eilandje waarop Tanah Lot zich bevindt.

Je rijdt verder via de indrukwekkende rijstterrassen naar de bergachtige streek Bedugul. Deze streek staat bekend om zijn vulkanen.

Je verblijft in het Strawberry Hill hotel of vergelijkbaar.

Tempel van Tanah Lot op Bali, Indonesië

Wanneer het eb is kun je naar deze bijzondere tempel wandelen

Nacht 4: Vandaag ga je naar Pemuteran, een afstand van 72 kilometer. Onderweg neemt de gids je mee naar prachtige plekken zoals de fruitmarkt van Candi Kuning, de watertempel van Ulun Danu en natuurlijk het Bratanmeer, waar je vannacht dichtbij hebt geslapen. Wil je vandaag avontuurlijk doorbrengen? Dan kies je voor een jungletrekking!

Je overnacht in het Adi Assri Beach Resort of vergelijkbaar.

Tempel van Ulun Danu in het Bratanmeer op Bali, Indonesië

In het Bratanmeer vind je de Tempel van Ulun Danu

Nacht 5: vandaag ga je de binnenlanden van Bali in maar eerst begin je de dag goed met een dolfijnentour. Je bekijkt deze prachtige dieren tijdens het zwemmen. Daarna rijd je naar het dorp Kintamani dat omringd is door de schitterende natuur en de indrukwekkende Baturvulkaan. Je volgende stop is de tempel van Tirta Empul en de bijhorende heilige bronnen.

Je overnacht in het Saren Indah Hotel of vergelijkbaar.

Baturvulkaan op Bali, Indonesië

Uitzicht op de Baturvulkaan

Nacht 6: een drukke dag vandaag! Je begint bij de tempel van Goa Gajah. Hier komen de Balinezen om de band met hun voorvaderen te eren. Vervolgens ga je met de gids naar het Kartha Gosa paviljoen dat gebouwd is in de achttiende eeuw.

De volgende stop is het vissersdorpje Kusamba, waarna je naar een vleermuizengrot gaat… brrr! Je rijdt door naar het dorpje Tengana. De afstand die je vandaag aflegt is slechts 44 kilometer.

Je overnacht in het Rama Shinta hotel of vergelijkbaar.

Ingang van de tempel van Goa Gajah op Bali, Indonesië

Een niet alledaagse ingang voor een tempel

Nacht 7 en 8: met een speedboot vaar je supersnel naar het eiland Gili Meno, het kleinste Gili eiland en nog niet overspoeld door toeristen. Je kunt hier dus nog genieten van de authentieke Indonesische sfeer.

Je kunt hier 2 dagen doen wat je wilt: even bijkomen van alle indrukken die hebt opgedaan op Bali of lekker het eiland verkennen. Geniet in ieder geval even van het ultieme Bounty gevoel dat je hier hebt!

Je verblijft in het Seri Resort Gili Meno of vergelijkbaar.

Strandstoelen en parasols op het strand van Gili Meno in Indonesië

Even heerlijk bijkomen van alle indrukken die je hebt opgedaan

Nacht 9 t/m 11: met de speedboot vaar je vandaag supersnel naar het eiland Lombok. Je begint met een ontdekkingstocht van het eiland: langs rijstterrassen, watervallen en een traditioneel dorp. Een trekking naar de vulkaan Rinjani is optioneel. Vanaf de top van deze vulkaan heb je een geweldig uitzicht over het eiland.

De volgende dag leer je in prachtige dorpjes traditionele ambachten kennen. De laatste dag op het eiland kun je doen wat je wilt!

Vrouw staat bij een waterval op Lombok, Indonesië

Ontdek de watervallen op Lombok

Nacht 12 en 13: vandaag vertrek je naar het laatste eiland van je rondreis, Nusa Lembongan. Je maakt een rit langs traditionele dorpjes in de buurt van Dream Beach. Mooie naam voor een strand hè? De naam is meer dan verdient en je weet precies wat ik bedoel als je er staat!

Nusa Lembongan wordt steeds populairder onder toeristen, dus geniet nu nog van de authentieke sfeer. In het kristalheldere water kun je prachtig snorkelen of duiken. Je verblijft in een luxueus resort en hebt daarna een vrije dag. Na nog een nachtje slapen is het helaas weer tijd om weg te gaan uit het paradijs.

Je verblijft in D’Nusa Lembongan resort of vergelijkbaar.

Vissen onder water bij Nusa Lembongan op Bali, Indonesië

Ook onder water is het prachtig

Nacht 14: je stapt weer op de speedboot, voor de laatste keer. Je vaart in rap tempo naar Bali waar je een dag ter vrije besteding hebt. De volgende dag staat de transfer voor je klaar om je naar het vliegveld van Denpasar te brengen. Je bent enorm veel ervaringen rijker en kunt terugkijken op een droomreis!

Je slaapt in het Ari Putri hotel of vergelijkbaar.