De 10 grootste vakantie ergernissen

bezette strandstoelen handdoeken zwembad

Gepubliceerd door:
Mandy

Van krapte in het vliegtuig tot een vieze hotelkamer, lichamelijke ongemakken of last van anderen. Bekijk de top 10 vakantie ergernissen.

Krappe vliegtuigen

Om de prijzen voor vluchten zo laag mogelijk te houden, worden er in de meeste vliegtuigen zoveel mogelijk stoeltjes gestopt, waardoor je (zeker als je langer dan 1.80m bent) aardig klem zit tussen je eigen stoel en die van de persoon voor je. Ook erg lekker om steeds knieën in je rug te voelen duwen als degene achter je enigszins probeert te verzitten.

Diarree

Lekker op vakantie, genieten van zon, zee en strand maar dan… je krijgt enorme krampen en bij een gewone scheet komt niet alleen maar lucht mee: je bent aan de diarree! Dit komt enorm veel voor: ander eten en ineens een veel hogere temperatuur. Goed blijven drinken, zorgen dat je niet uitdroogt en het zoveel mogelijk vanzelf proberen over te laten gaan. Sterkte!

Bezette ligbedjes

Toen ik vanochtend om 08:00 uur een ligbedje zocht om heerlijk in de zon te zitten, viel me op dat er maar heel weinig mensen waren, maar wel een heleboel handdoeken die de beste plekjes bezet houden. Zo asociaal! Helaas gebeurt het heel veel en zelfs in de beste hotels en wordt er nergens echt tegen opgetreden.

Vieze hotelkamer

Je hebt een lange dag gehad: vroeg opgestaan om op tijd bij het vliegveld te zijn, een stuk moeten vliegen, de reis naar je hotel en als je daar dan moe aankomt blijkt je hotelkamer smerig te zijn. Getverdemme! De douche stroomt over door haren van de vorige bewoner, er zitten vlekken in het beddengoed en als je over de vloer loopt zijn je voeten zwart. Enorm balen!

Gelukkig kun je tegenwoordig over elk hotel beoordelingen lezen en is de kans een op een vieze hotelkamer een stuk kleiner. Melden bij de receptie is zeker aan te raden als het je overkomt, maar uit eigen ervaring kan ik je zeggen dat het niet altijd helpt: toen ik klaagde over stinkende lakens en vieze haren in zowel het bed als de badkamer, kreeg ik te horen dat die vast van mijn vriend en mij zelf waren. Toen ik daarop antwoordde dat de haren zwart waren en mijn vriend en ik toch duidelijk blond zijn werden we uitgelachen!

Vertraging

Vertraging is altijd balen! Zeker omdat je vaak uren moet wachten en het tijden duurt voordat je informatie krijgt. Laatst vertrok ik in plaats van de planning ’s ochtends vroeg door vertraging pas ’s avonds laat en was de eerste dag helemaal weg. Zonde! Laat je altijd goed informeren over je rechten bij vertraging en het eventuele recht op een vergoeding.

Achterover geklapte stoel in het vliegtuig

De reden van veel ruzies in vliegtuigen: iemand die de stoel plotseling achterover klapt waardoor je zo mogelijk nog krapper zit (zie ook punt 1). Je kunt niet meer normaal eten en de stoel gaat pas weer in de beginpositie bij het landen. Tegenwoordig kun je slotjes kopen waardoor je de stoel van degene voor je op slot kunt zetten maar of dat nou zorgt voor minder conflicten?

Huilende baby’s

Zeker bij nachtvluchten zijn huilende baby’s ontzettend irritant. De ouders kunnen er niets aan doen (kinderen huilen nou eenmaal), maar dat geluid gaat door merg en been en zorgt ervoor dat je niet even lekker kunt slapen. Zeker als de baby niet van plan is om te stoppen met huilen, heb je een zware en lange vlucht voor de boeg.

Geen wifi / trage wifi / betalen voor wifi

Tegenwoordig ga je er vanuit dat je in elk hotel een goede en gratis wifi verbinding hebt, tenzij je diep in Afrika zit. Helaas is dit niet het geval: in de meeste hotels waar ik ben geweest was de wifi niet goed. Zelfs niet als je ervoor moet betalen, wat in de huidige tijd niet meer erg klantvriendelijk is. Het is belachelijk dat als je maar liefst 50 euro per week moet betalen dat je vaker geen dan wel verbinding hebt.

Opdringerige verkopers

Als je weleens in landen als Turkije, Griekenland of Egypte bent geweest, weet je precies waar ik het over heb. Bij elke winkel en elk restaurant in toeristische gebieden staan verkopers om je naar binnen te halen. In het begin probeer je nog beleefd af te slaan, maar aangezien hier nooit naar wordt geluisterd, word je naarmate de vakantie vordert steeds onbeleefder of negeer je de verkopers in kwestie gewoon.

Luidruchtige of dronken medereizigers

Dronken en luidruchtig gaan vaak samen, vandaar dat ik ze samen op nummer tien van de grootste reisergernissen zet. In veel landen is dronkenschap not done, maar helaas zijn er altijd wel mensen die geen maat kennen. Heel irritant! Zeker als je wordt lastig gevallen door de dronkaards in kwestie.

Wat is jouw grootste vakantie ergernis? Laat het ons weten!