Veilig internet op vakantie

Vrouw kijkt televisie op haar laptop op een strand

Gepubliceerd door:
Mark

Koffers gepakt en tijd om op vakantie te gaan. kleren, handdoeken, boeken en natuurlijk elektronische apparaten mee. Internet is namelijk een belangrijk onderdeel van ons leven geworden en willen ook op vakantie online zijn. Met behulp van WiFI kan jij internetten in het buitenland, toch zijn er ook gevaren met het internetten op Wifi in het buitenland.

Een VPN kan deze risico’s minimaliseren, echter is het wel handig om een VPN te kiezen die goed werkt in het buitenland. Via deze link kun je VPN’s op allerlei vlakken vergelijken met elkaar om zo tot de beste keuze te komen. In dit artikel lees je de risico’s van onbeschermd internetten in het buitenland.

Risico van WiFi gebruiken in het buitenland

Als jij communiceert via internet met een andere partij kunnen de gegevens worden gekaapt. Deze gegevens kunnen zeer belangrijk zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bankgegevens of persoonlijke vertrouwde gegevens. Hierdoor kan er opeens een groot bedrag van je rekening zijn afgeschreven en kan jij er verder niks aan doen. Zo wordt jouw vakantie naar de zon toch veel minder prettig.

Zo’n aanval waarbij informatie of gegevens tussen twee partijen onderschept wordt, wordt ook wel man in the middle attack genoemd. Bovendien heb je zelf niet door dat dit gebeurd als jij van internet gebruik maakt op een open Wifi netwerk in het buitenland. Om dit te voorkomen kan je gebruik maken van VPN.

Wat is VPN?

VPN betekent Virtual Private network. VPN is een verbinding tot een beveiligd netwerk. Doordat jij internet in een beveiligd netwerk kunnen andere partijen/mensen van buitenaf niet zien wat jij aan het doen bent op het internet. Hierdoor kan je dus met een VPN veilig internetten op een Wifi netwerk op vakantie en hoef je je geen zorgen te maken dat jouw persoonlijke gegevens in handen komen van hackers of andere mensen die geen goede bedoelingen hebben.

Vrouw houdt een tablet vast met een VPN symbool

Een ander voordeel van VPN is dat je geen geografische blokkades hebt voor het zien van content. Met een VPN is jouw IP-adres niet te achterhalen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld content zien van Netflix uit Nederland. Als je op vakantie bent in een ander land op Netflix krijg je namelijk hele andere content te zien dan als je inlogt in Nederland. Met behulp van een VPN kan je een IP-adres kiezen in het land waar jij graag content van wil zien.

Hoe kun je gebruik maken van een VPN?

Om gebruik te maken van VPN moet je een abonnement afsluiten bij een VPN aanbieder. Er zijn veel VPN aanbieders en hierdoor is het lastig om een keuze te maken. Gelukkig zijn er websites die de beste VPN aanbieders op een rij hebben gezet. Het is belangrijk om verschillende eigenschappen op een rijtje te zetten zoals: de prijs, het aantal servers die zich in verschillende landen bevinden en de gebruiksvriendelijkheid van de VPN.

Na het kiezen van de juiste aanbieder kun je de software installeren en de juiste server kiezen, oftewel het land waarvan je de geblokkeerde content wilt bekijken.

Kies dus voor het afsluiten van VPN bij een VPN aanbieder als je veilig wil internetten en zonder zorgen kan genieten van je vakantie.