Luxe kamperen bij glampings in België

Vrouw op stoel voor een tent

Gepubliceerd door:
Mandy

We beginnen met deze gids, voordat we met twee glamping opties in België komen, om te kijken wat glamping precies is. Glamping is een luxueus alternatief voor eenvoudig kamperen, voor wie in een natuurlijke omgeving wil verblijven en toch een zekere mate van comfort wil hebben.

De Lakhota Glamping Experience

Een kwartiertje van Luik verwijderd, dichtbij Waremme, kan je helemaal tot jezelf komen dankzij de rust en geluidloze omgeving in de natuur. Je kan hier geen gebruik maken van elektriciteit of andere technologieën. Het einddoel van dit verblijf is dat je volledig één wordt met de natuur, met minimale technologische middelen en een recycle en milieuvriendelijke omgevin. Even ‘back-to-basic’ samen met je geliefde! Deze ‘Experience’ biedt een verblijfplaats voor twee koppels tegelijk. Je bevindt je in een uitgestrekt park dat een eigen geheel Engelse stijl heeft met bomen die al meer dan 200 jaar deze locatie hebben veroverd.

Het omringende bos is goed voor het spotten van wilde dieren, zoals vossen, eekhoorns en vogels, in hun natuurlijke habitat. Het eerste tentje, L’Hermitage, staat op de plek van een oud riet gedekt huisje dat gebouwd was voor de rust en uitzicht biedt op de vijver. Het tweede tentje, L’île, is niet met de auto, fiets of wandelend te bereiken, maar per boot. Hij staat namelijk op een eiland. Hierdoor biedt het nog meer avonturen en spanning. Beide huisjes hebben een groot bed en bieden de mogelijkheid tot barbecueën.

Eekhoorn op een boomstam in het bos

De manier waarop deze huisjes in de natuur opgaan is zeer goed door het gebruik van natuurvriendelijke materialen. Het sanitair wordt aangedreven middels zonne-energie. Wanneer je naar buiten loopt, komt je twee fauteuils tegen, die een geheel romantische setting bieden. ’s Avonds is het helemaal romantisch dankzij de diverse kaarsjes, lichtjes en een vuurkorf.

Bekijk deze en meerdere glamping mogelijkheden in België op de website van Villatent België.

Justalittlecabin

Een romantische hut bij een natuurlijke vijver, aan de rand van een buitengewoon groene omgeving, met barbecue-mogelijkheid. Je kunt een nacht doorbrengen midden in de wildernis, aan de rand van het bos, aan een vijver met een bootje. Op een half uur van Gent vandaan, en maximaal 45 minuten van Brussel is deze prachtige locatie te vinden.

De minimumreservatieperiode is 2 nachten. Een privé-parking is beschikbaar op een afstand. Om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken zijn er een kingsize bed en de gebruikelijke huishoudelijke producten: koffiezetapparaat, koelkast, toilet, douche en een vuurplaats. De reserveringskosten zijn inclusief beddengoed en handdoeken, brandhout en milieuvriendelijke producten.

Algemeen is dat je buiten een eigen terras, een barbecue met hout en een roeiboot hebt om van de omgeving te genieten. Tijdens je verblijf ben je omringd door bossen, weiden en paarden.