Last minute zonvakantie op Corfu voor 179 euro aanbieding

Corfu - Griekenland

Kerk aan zee op Corfu, Griekenland

Wil jij deze maand nog even van de zon genieten? In Nederland zijn de weersvooruitzichten ronduit belabberd, maar in het mooie Griekse eiland Corfu is het de hele week zo’n 32 graden! En je kunt er nu naartoe voor een superprijs: voor slechts 179 euro per persoon zit jij een week in een 3 sterren appartement. Welke? Dat krijg je te horen op het vliegveld. Superleuk zo’n verrassingsreis!

Je vertrekt op woensdag 29 juni om 05.20 uur vanuit Amsterdam Schiphol met Corendon Dutch Airlines naar het prachtige Corfu. Ter plaatse krijg je te horen in welk appartement je zit en krijg je een transfer naar het appartement. Daar kun je 8 dagen genieten van zon, zee, strand en het heerlijke Griekse eten op dit eiland voor je op 6 juli ’s middags weer terug naar Nederland vliegt.

Over Corfu

Corfu behoort samen met onder meer Zakynthos en Kefalonia tot de Ionische eilanden en ligt in de gelijknamige zee. Het is het meest noordelijk gelegen Griekse eiland en het ligt voor de kust van Albanië. Vanuit de hoofdstad Corfu en het plaatsje Lefkimmi kun je met de boot naar een van de andere Ionische eilanden, naar het Griekse vasteland, naar Albanië of naar Italië. Keuze zat dus als je er een dagje op uit wilt!

Het paleis van Sisi en Corfu stad

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Corfu is het paleis van keizerin Sisi: het Achilleion. Sisi liet het paleis bouwen tussen 1889 en 1892 en vernoemde het paleis naar haar lievelingsheld uit de Griekse mythologie Achilles. Helaas heeft ze niet zolang van het paleis kunnen genieten, want ze werd in 1898 vermoord in Genève. Tegenwoordig is er een museum gevestigd in het Achilleion en kun je het bezichtigen.

Paleis van keizerin Sisi: het Achilleion op Corfu, Griekenland
Gebouwd tussen 1889 en 1892 in opdracht van prinses Sisi

Een andere aanrader is Corfu stad, of Kerkyra. Corfu hoorde vier eeuwen bij Venetië en dat is vooral in de hoofdstad goed te merken. Wandel door de kleine straatjes en bezoek het oude fort dat boven de stad uitsteekt.

Huurauto

Corfu heeft een oppervlakte van 613 vierkante kilometer en meet van noord naar zuid 64 kilometer. Als je meer van het eiland wilt zien, is een huurauto aan te raden. Een huurauto scheelt je ook weer de hoge kosten van excursies via de reisorganisatie en je hebt alle vrijheid om te gaan en te staan waar jij wilt.

Als je de auto wilt meenemen naar een ander eiland of naar Albanië omdat je daar een dagje wilt gaan kijken, vraag dan bij de verhuurmaatschappij na of dat is toegestaan. Ik boek zelf altijd auto’s via Rentalcars en deze vragen kun je daar bij de Nederlandstalige klantenservice stellen voordat je een auto reserveert. Superhandig!