Ellia Hotel aanbieding

Lardos - Rhodos - Griekenland

Het eiland Symi vlakbij Rhodos, Griekenland

Geniet van een 4-daagse reis naar Rhodos voor het scherpe tarief van €372. Inbegrepen is een accommodatie in 3 sterren Ellia Hotel.

Ga naar de aanbieding

Vier de zomer op het Griekse eiland Rhodos! Je verblijft deze zomer 8, 11 of 15 dagen in een prachtig hotel in Griekse stijl vanaf 429 euro op basis van All Inclusive. Heerlijk!

Je verblijft in het Ellia hotel in Lardos, een 3 sterren hotel op 300 meter afstand van het Lothiarika strand. Het hotel beschikt over een zwembad waar je heerlijk kunt relaxen en kunt genieten van de zon!

Omdat je op basis van All Inclusive verblijft, kun je elke dag genieten van een heerlijk ontbijt, een uitgebreide lunch en een lekker diner. Tussendoor kun je zoveel drinken als je wilt en je kunt genieten van snacks en ijsjes. Die ijsjes heb je wel nodig voor de verkoeling, want elke dag wordt het tussen de 32 en 35 graden. Phoeh! Dat is zo’n 15 graden warmer dan bij ons in Nederland. 😀

Rhodos-Stad

Mocht je het eiland willen verkennen, dan is er genoeg te doen op Rhodos. Je kunt bijvoorbeeld naar Rhodos-Stad. De oude binnenstad van Rhodos staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en is zeker een bezoekje waard. Je kunt over de stadsmuren wandelen, de haven bezoeken of naar het Sint Nikolaas fort gaan.

Bij het Sint Nikolaas fort zou volgens de overleveringen één van de zeven wereldwonderen uit de klassieke oudheid hebben gestaan: de Kolossus van Rhodos. Dit was een gigantisch beeld dat over de haven zou hebben gestaan en waar schepen onderdoor konden varen. Wetenschappers gaan er echter vanuit dat men niet echt onder het beeld door kon varen maar dat het iets verderop stond, in de buurt van het Sint Nikolaas fort.

Lindos

Op zo’n 8 kilometer van je hotel bevindt zich de archeologische vindplaats Lindos. De bijnaam van Lindos is Het witte stadje omdat alle huizen en gebouwen wit zijn. Lindos ligt aan een baai en boven het plaatsje schittert de Akropolis je tegemoet. Het stadje bestaat al zo’n 3000 jaar en resten van de geschiedenis zijn er nog volop. Interessant om te bezichtigen!

De Akropolis bij de baai van Lindos op Rhodos, Griekenland
Je hebt een prachtig uitzicht over de baai van Lindos en de Akropolis op de berg

Boot naar andere eilanden of Turkije

Vanaf Rhodos kun je de boot nemen naar een van de andere Griekse eilanden. Zo kun je bijvoorbeeld naar Kos of Samos óf je kunt naar de Turkse kust. Je kunt naar Marmaris (niet zo mooi) of naar Bodrum (prachtig!).

Bodrum ligt aan een baai en de witte huisjes liggen aan kleine straten. De haven ligt vol met traditionele Turkse boten, Gülets genaamd. Direct aan zee ligt de Petrusburcht, die gebouwd werd in 1402. Tegenwoordig staat een oud schipwrak in de burcht tentoongesteld en het graf van de Karische prinses Ada, inclusief haar bijzondere sieraden.

p.p. v.a.
372,-
Ja, ik wil deze deal of bekijk andere opties

Ellia Hotel

7,9
  • 4 dagen
  • Logies
  • Eigen vervoer
  • 2 personen
  • Jul 2024

Meer aanbiedingen bij: