Hotel Restaurant Boschlust Oudemirdum, Friesland aanbieding

Oudemirdum - Friesland - Nederland

Hotel Boschlust in Oudemirdum, Friesland

In Oudemirdum, Zuidwest-Friesland, vind je het kleinschalige en sfeervolle 3 sterrenhotel Hotel Restaurant Boschlust. Vanwege de ligging is dit de perfecte uitvalsbasis voor fiets- en/of wandeltochten door de prachtige afwisselende natuur van Gaasterland.

Waterliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de Friese meren en het IJsselmeer. Of breng een bezoek aan de sfeervolle elfstedenstadjes Hindeloopen en Sloten. Kortom: in de omgeving van Oudemirdum hoef je je niet te vervelen!

7,9 op Zoover

3 sterrenhotel Hotel Restaurant Boschlust krijgt een 7,9 op Zoover. Dit heeft het hotel te danken aan de nette kamers, het vriendelijke personeel en de prachtige omgeving.

Ligging

Het hotel is gelegen in het dorpje Oudemirdum in de gemeente De Friese Meren. Liefhebbers van wandelen en natuur zullen er hun ogen uitkijken, door de diverse flora en fauna. Met name de das is erg aanwezig in de Gaasterlandse bossen. Het is dan ook niet voor niks dat dit de mascotte is van bezoekerscentrum ‘Mar en Klif’.

Ook een wandeling naar de Oudemirdumer Klif is de moeite waard. Deze klif is een overblijfsel van een gletsjertong uit de voorlaatste ijstijd van 200.000 tot 130.000 jaar geleden. Vanaf de klif heb je een prachtig uitzicht over het IJsselmeer.

Boot in kanaal in Friesland met molen op de achtergrond

In de omgeving van Oudemirdum liggen verschillende historische (elfsteden)stadjes, zoals Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Sneek en Bolsward. Hier vind je nog volop sporen van het rijke handelsverleden.

Ook bijzonder is het eerste Friese Schaatsmuseum in Hindeloopen, met onder andere de grootste collectie schaatsen ter wereld. Een groot deel van het museum is gewijd aan de Elfstedentocht. Iedere winnaar heeft er zijn eigen vitrine. Maar ook de stempelkaart uit 1986 van – toen nog – prins Willem-Alexander is hier te vinden.

Verzorging

Je verblijft bij Hotel Restaurant Boschlust op basis van logies en een uitgebreid ontbijtbuffet.

Eten en drinken

Restaurant van Hotel Boschlust in Oudemirdum, Friesland

Het hotel beschikt over een grand café, waar je onder het genot van een hapje en een drankje kunt nagenieten van een wandel- of fietstocht. Daarnaast is er een restaurant waar je je ‘s avonds te goed kunt doen aan de heerlijkste gerechten.

Overige faciliteiten

Er is gratis parkeergelegenheid en een overdekte fietsenstalling. Daarnaast is er een oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Hotelkamer

Hotelkamer van Hotel Boschlust in Oudemirdum, Friesland

De kamers in het hotel beschikken standaard over gescheiden bedden, televisie, gratis wifi en een badkamer met douche, toilet en föhn. 8 van de 16 kamers kunnen uitgebreid worden met een of twee extra bedden, zodat ook de kinderen bij jullie op de kamer kunnen slapen. Daarnaast zijn er luxe tuinsuites met eigen terras of balkon.