Goedkoop vliegticket Chiang Mai in Thailand

Paviljoen van Chaing Mai, Thailand

Chiang Mai is dé toegangspoort tot het ongerepte noorden van Thailand en de ideale plek om te beginnen als je een rondreis wil maken door dit schitterende Zuid-Oost Aziatische land. We hebben weer een geweldige vliegticket deal voor je gevonden: voor slechts 494,66 euro vlieg je van Amsterdam Schiphol naar Chiang Mai en weer terug met China Eastern Airlines.

China Eastern Airlines is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen van China en hun thuisbasis ligt in Shanghai, waar je ook tijdens je reis naar Chiang Mai een korte tussenstop maakt. Tijdens de vlucht krijg je een maaltijd, een hapje en een drankje en ook ruimbagage is inbegrepen.

Hotels in Chiang Mai

Thailand en natuurlijk geheel Zuid-Oost Azië staat bekend om de lage prijzen en maakt het daarom een paradijs voor backpackers die veelal in hostels verblijven. Als je de eerste twee nachten van je reis in Chiang Mai wilt verblijven, overnacht je al in een bed op een slaapzaal voor twee euro per nacht. Je betaalt dan slechts 4 euro voor twee nachten!

Wil je niet delen en liever je eigen hotelkamer, dan kan dat voor slechts 19 euro voor twee nachten. Liever een luxe vijf sterren hotel? Dat kan al voor minder dan 40 euro per nacht.

Chiang Mai

Uitzicht over rijstvelden en mistige heuvels in Chaing Mai, Thailand

Chiang Mai is een schitterende stad in het noorden van Thailand en wordt ook wel “De roos van het noorden” genoemd. De omgeving bestaat uit mistige bergen en kleurrijke bergvolkeren. De stad ligt ongeveer 700 kilometer ten noorden van hoofdstad Bangkok en werd gesticht in 1296 als de hoofdstad van het Lanna koninkrijk (Lanna betekent één miljoen rijstvelden in het Nederlands) op de oevers van Ping rivier.

De laatste jaren is Chiang Mai erg vernieuwd en tegenwoordig gaan oud en nieuw harmonieus samen. Breng zeker een bezoek aan de oude stad waar je kleine winkeltjes vind waar je het traditionele handwerk kunt kopen waar de stad om bekend staat, antiek, kleren en nog veel meer. Op Huay Kaew Road vind je een nachtmarkt waar je goedkoop inkopen kunt doen.

Tempels

Als je van tempels houdt, ben je in Chiang Mai aan het juiste adres! Om ze allemaal te bezoeken moet je wel een paar weken uittreken want de stad beschikt over meer dan 300 tempels! Ook het omliggende land beschikt over veel meer tempels dan de rest van Thailand.

Wat Phra That Doi Suthep tempel in Chiang Mai, Thailand

De meeste tempels stammen uit de periode van het Lanna koninkrijk en zijn gebouwd tussen 1300 en 1700. Omdat je natuurlijk niet 300 tempels gaat bekijken, zijn dit de must-sees:

  • Wat Phra That Doi Suthep: de beroemdste tempel, gebouwd tegen een berg en met een schitterend uitzicht over de stad.
  • Wat Chedi Luang: gelegen in de oude binnenstad en op loopafstand van de meeste hotels. Deze tempel werd gebouwd in 1385 en is volledig gerenoveerd.
  • Wat Phra Singh: volledig gerenoveerd in de negentiende eeuw en absoluut een van de mooiste en indrukwekkendste tempels van Chiang Mai.
Bekijk prijs en beschikbaarheid

Goedkoop vliegticket Chiang Mai in Thailand