Excursiereis Macedonië 3* voor €189 aanbieding

Ohrid - Meer van Ohrid - Noord-Macedonië

Ruïne van een kerk in het Mavrovo meer

Maak een excursiereis naar Macedonië en ontdek de parel van de Balkan! In 8 dagen maak je kennis met het land en verblijf je in een 3 sterren hotel met ontbijt.

Deze aanbieding is inclusief:

  • Vlucht Amsterdam – Ohrid en v.v.
  • Transfers van luchthaven naar hotel
  • Overnachtingen in een 3 sterren hotel
  • Ontbijt

Exclusief:

  • Het excursiepakket van 99 euro. Deze is optioneel en kun je voldoen bij aankomst. Het excursiepakket omvat 4 gave excursies.
  • Het excursiepakket is inclusief entree tot alle bezienswaardigheden, een gids, vervoer per comfortabele bus en alle lunches.
  • Drankjes zijn niet inbegrepen.

Excursies

Alle excursies zijn inclusief lunch.

Ohrid

Kerk met uitzicht op het Meer van Ohrid in Ohrid, Macedonië

Je krijgt een dagtour door de prachtige stad Ohrid, gelegen aan het gelijknamige Meer van Ohrid. De stad is eeuwenoud en had vroeger, maar liefst 365 keren. Tegenwoordig zijn hier nog meer dan 50 van over en de kerken staan bekend om hun prachtige fresco’s.

Bitola

Mozaïek in Bitola, Macedonië

Bitola is een stad uit de oudheid en de oude naam was “monastir” of klooster in de Nederlandse vertaling.

De eeuwenoude geschiedenis zie je in de ruïnes van de stad Heraclea Lyncetis met zijn indrukwekkende mozaïeken.

Je maakt een dagtour door Bitola en het bijhorende Heraclea Lyncetis. De reis gaat door een prachtig nationaal park en langs het Prespameer, dat het Meer van Ohrid voedt.

St. Naum Klooster

Sveti Naum klooster bij Ohrid, Macedonië

Het Sveti Naum klooster heeft een indrukwekkende ligging boven het Meer van Ohrid. Het is gelegen aan de bron van het meer. Met de boot vaar je over het meer in ongeveer 2 uur naar het klooster.

Je bezoekt in het klooster de kerk uit de negende eeuw, krijgt een traditionele lunch langs de oevers van de bron.

Je hebt tijdens deze excursie ongeveer 2 uur vrije tijd. Ik raad je aan om met een roeibootje naar de bronnen van het meer te varen. Het water is hier ontzettend helder en drinkbaar.

Schipper op een bootje bij het Sveti Naum klooster bij Ohrid, Macedonië

Bij een van de bronnen is een klein kerkje gebouwd. Toen ik een aantal jaren geleden voor het eerst in Macedonië kwam lag het vol met keutels van dieren die hier kwamen drinken. Tegenwoordig stoppen de roeiboten bij het kerkje en kun je zelf een kaarsje opsteken of het water uit de bron proeven.

Een andere aanrader tijdens de vrije tijd die je er hebt is een wandeling naar de bronnen. De wandeling duurt ongeveer een half uur en je wandelt naar de bronnen van het meer, waar de roeiboten niet kunnen komen. Hier komen maar weinig toeristen en ben je alleen met de schoonheid van de natuur en het kristalheldere water.

Skopje

Macedonië museum in Skopje, Macedonië

Je gaat ook een dag op excursie naar de hoofdstad van Macedonië: Skopje. Skopje is de grootste stad van het land en heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden. Vooral het oude centrum is mooi met kerken en moskeeën. Daarnaast is er een oude bazaar.

Vanaf de Vodno berg heb je een geweldig uitzicht over Skopje. Je kunt ernaartoe met een kabelbaan en bovenop de berg staat een gigantisch kruis. Als het onbewolkt is kun je tientallen kilometers ver kijken.

Mijn eigen rondreis door Macedonië

Ik heb zelf met mijn vriend een rondreis gemaakt, waarbij wij onder andere ook al deze leuke plekken hebben bezocht. Dit is onze video van deze rondreis!