Een dagje naar de kerstmarkt in Düsseldorf

Kerstmarkt in Düsseldorf, Duitsland

Gepubliceerd door:
Mandy

De kerstmarkt in Düsseldorf is verkozen tot leukste kerstmarkt van Duitsland. Breng een bezoek aan deze kerstmarkt en je snapt wel waarom. De markt is verdeelt over zes locaties waar je allerlei leuke kraampjes vindt! Zelfs als je geen echte kerstliefhebber bent dan is de kerstmarkt alsnog een leuk uitje. De kerstmarkt in Düsseldorf is er nog tot 30 december dus wees er snel bij!

Met de trein naar Düsseldorf

Je kunt uiteraard met de auto naar Düsseldorf, maar de trein is ook een goede optie en duur is het niet. Het voordeel van de trein is dat je geen brandstof hoeft te tanken en parkeergeld hoeft te betalen. Daarnaast is Düsseldorf vanuit Nederland snel te bereiken, vanaf Utrecht is het maar 1 uur en 39 minuten met een rechtstreekse trein.

Het is dus heel gemakkelijk om Düsseldorf in één dag te bezoeken. Wil je onbezorgd een dagje naar de kerstmarkt? Ga dan met de trein naar Düsseldorf met goedkope treinkaartjes.

Gezellige kraampjes op de kerstmarkt in Düsseldorf, Duitsland

Bezoek de kerstmarkt

De kerstmarkt in Düsseldorf is van 22 november tot 30 december 2018 geopend in het centrum van de stad. Elk jaar rond dezelfde tijd kun je de kerstmarkt bezoeken in de stad. Er zijn ook veel andere Duitse kerstmarkten maar die in Düsseldorf is wel echt een aanrader.

De kerstmarkt wordt ieder jaar bezocht door vele mensen. Ondanks de drukte is het altijd gezellig en heb je niet het idee dat je wordt overlopen door andere bezoekers. De kerstmarkt is ruim opgezet en verdeelt over zes locaties door de oude stad.

Verlichte kerstmarkt op beroemde Burgplatz in Düsseldorf, Duitsland

Op welke pleinen staan kraampjes?

Aan het einde van elk jaar wordt de oude binnenstad versierd met kerstverlichting en worden de kramen weer klaargezet. Op elk van de zes locaties in de oude stad is de stijl van de markt totaal anders. De markt op de Heinrich-Heine Platz (bekend als engeltjesmarkt) is helemaal opgebouwd in de stijl van Jugendstil en de markt op de Marktplatz is ingericht in dezelfde stijl als de panden op dit plein. Hier vind je kraampjes met verschillende ambachten als glasblazers en kaarsenmakers.

Daarnaast staat er nog een kerstmarkt aan de Flingerstrasse (een straat tussen de Marktplatz en de Heinrich-Heine Platz), op de Stadtbruckenmarkt (hier wordt gebruik gemaakt van wit met blauwe kerstverlichting) en op de Shadowplatz (de kraampjes hier zijn van hout gemaakt met witte daken). De laatste locatie is de Gustaf Grundgens Platz en is het plein met de meeste kraampjes met lekkernijen.

Kerstmarkt met fraaie vormgegeven kraampjes in Düsseldorf, Duitsland

Wat is er nog meer te doen op de kerstmarkt?

Zoals op elke andere kerstmarkt is er op die van Düsseldorf ook een schaatsbaan te vinden, namelijk op de Gustaf Grundgens Platz. Er is gezellige muziek, mooie kerstverlichting die je helemaal in de kerstsfeer brengt en er zijn verschillende attracties zoals draaimolens en een reuzenrad op de Rheinuferpromenade (dichtbij de Burgplatz).

Je kunt natuurlijk ook genieten van de lekkere hapjes en drankjes zoals pretzels, gepofte kastanjes en braadworst. Glühwein kan natuurlijk ook niet ontbreken. Ben je een liefhebber van kaasfondue dan is raclette een aanrader. Dit is allemaal te vinden op de Gustaf Grundgens Platz. Even geen zin in kraampjes en markten? Ga dan naar de Burgplatz. Hier vind je allerlei restaurants en bars.

Kerk van St. Lambert en reuzenrad op de Burgplatz in Düsseldorf, Duitsland

De kerstmarkt in Düsseldorf is leuk voor het hele gezin. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Er zijn enkele attracties zoals een draaimolen en een reuzenrad, een schaatsbaan en de sfeervolle kerstverlichting. Het hele plaatje zal er voor zorgen dat iedereen zijn ogen uitkijkt.

Wanneer is de kerstmarkt geopend?

Van zondag tot en met donderdag is de markt van 11.00 uur ’s ochtends tot 08.00 uur ’s avonds en in het weekend van 11.00 uur in de ochtend tot 9 uur in de avond. Op 24 december is de markt geopend van 10.00 tot 02.00 uur en op 25 december (Eerste Kerstdag) is de markt gesloten.

Verlichte kerstmarkt op beroemde Burgplatz met uitzicht op oude herenhuis in Düsseldorf, Duitsland

Wat is er nog meer te doen in Düsseldorf?

Naast de kerstmarkt is er nog meer te zien in Düsseldorf. Cultureel gezien is het een hele interessante stad. In het oude centrum vind je bijvoorbeeld de Andreaskerk, de Sint Lambertus basiliek en het Rathaus.

De Sint Lambertus basiliek toren is het symbool van Düsseldorf. De toren is enigszins gedraaid wat voor een apart gezicht zorgt. Wil je een mooi uitzicht op de stad meemaken? Ga dan naar de Rheinturm. Deze toren is zo’n 241 meter hoog met een observatiedek en ronddraaiend restaurant.

Het Hofgarten is het park van Düsseldorf en ligt in het centrum. Het park is aangelegd in de 16e eeuw en heeft een meer, enkele standbeelden en fonteinen. Dit is een goede plek om even tot rust te komen. Ben je een kunstliefhebber dan zijn er nog een twee kunstmusea die je kunt bezoeken, de K20 (aan de Grabbelplatz) en de K21 (verdeelt over twee panden: Ständehaus en Schmela Haus).