Boek je vliegticket het goedkoopste met deze tips

Telefoon met vliegticket en laptop op een bureau

Gepubliceerd door:
Mark

Expedia en Airlines Reporting Corporation’s (ARC) hebben samen een onderzoek uitgevoerd om te bekijken wat de beste tips zijn om je vliegticket zo goedkoop mogelijk te boeken.

Uit hun onderzoek is gebleken dat reizigers steeds meer hun vakantie ver vooruit boeken. De gemiddelde prijs voor een vliegticket is vanaf 90 dagen vooraf het laagste. En als je het slim wilt aanpakken dan boek je je ticket op zondag met vrijdag als vertrekdatum. Zo boek je je vliegticket het goedkoopste.

4 tips voor de goedkoopste vliegtickets

Boek niet last minute

Veel mensen denken dat het boeken van een last minute het goedkoopste is. Soms is dat ook zo, wij vinden vaak hele goedkope last minute aanbiedingen. Maar gemiddeld gezien is de beste prijs voor een ticket ongeveer 90 dagen van te voren.

Boek je vliegticket op zondag

Als je de beste prijs voor een vliegticket wilt, dan moet je op zondag boeken. Op vrijdag is het de duurste dag om een ticket te kopen.

Vertrek op vrijdag

De goedkoopste vertrekdag is vrijdag. Als je op zondag zou willen vertrekken dan ben je juist weer het duurste uit voor een ticket.

Boek je vliegticket in mei

In mei boek je de goedkoopste vliegtickets en krijg je de beste deals. In de maand juli zijn de ticketprijzen het duurste.

Populairste vakantiebestemmingen

Naast alle feitjes voor het boeken van je ticket heeft Expedia ook de populairste vakantiebestemmingen van 2017 op een rij gezet:

1. Londen
2. Rome
3. Valencia
4. Barcelona
5. New York
6. Lissabon
7. Dubai
8. Berlijn
9. Praag
10. Istanbul

Bekijk hier de goedkoopste vliegtickets voor je volgende reis