Sfeervol Charme Hotel Oranjeoord op de Veluwe aanbieding

Apeldoorn - Gelderland - Nederland

Midden op de Veluwe in monumentendorp Hoog Soeren ligt het sfeervolle Charme Hotel Oranjeoord. Deze prachtige plek is de ideale uitvalsbasis voor fantastische wandel- en fietstochten in de omgeving, dus vergeet zeker niet je wandelschoenen of fiets mee te nemen. Of allebei natuurlijk! Leuk om te weten: het hotel was ooit koninklijk bezit.

Dus wil jij ergens logeren waar de royals ook hebben verbleven? Dan is een verblijf in dit hotel echt iets voor jou.

Ligging en bezienswaardigheden

Elektrische fiets met mandje in Nederlandse nationale park van de Veluwe

Het uit 1898 daterende Charme Hotel Oranjeoord ligt midden in de bossen en de landerijen van natuurreservaat De Kroondomeinen op de Veluwe, vlak bij Apeldoorn. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, want je kunt in de omgeving prachtig wandelen en fietsen.

Ook Nationaal Park De Hoge Veluwe is de moeite van een bezoek waard. Dit wordt ook wel de groene schatkamer van Nederland genoemd. Hier vind je niet alleen prachtige natuur, maar ook veel architectuur en kunst, zoals in het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin. Het Kröller-Müller Museum bezit de op een na grootste Van Gogh-verzameling ter wereld. Ook vind je hier topstukken van moderne meesters zoals Claude Monet, Georges, Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. 

Bovendien ligt het hotel vlakbij Apeldoorn, dus een dagje shoppen en cultuur snuiven behoort ook tot de mogelijkheden. Een bezoekje aan de Apenheul is ook een echte aanrader. Hier vind je bijna 300 apen, waarvan ongeveer de helft los rondloopt tijdens jouw bezoek. Sommige aapjes zijn zo nieuwsgierig dat ze zelfs op je schouder springen. Pas wel goed op je spullen, want de apen hebben grijpgrage vingertjes!

Nederlandse barokke tuin van het Paleis het Loo in Apeldoorn

Of wat dacht je van een bezoek aan Paleis Het Loo, dat bijna 300 jaar lang de zomerresidentie van de Nederlandse stadhouders en koningen was? Prinses Margriet, de zus van Prinses Beatrix, is de laatste die er gewoond heeft.

Ben je met jonge kinderen in Charme Hotel Oranjeoord? Dan is Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn ook een aanrader. Hier zijn tientallen spannende attracties waarmee de jongsten zich uitstekend zullen vermaken. Reserveer wel even van tevoren om teleurstellingen te voorkomen. 

Verzorging

Je kunt bij het hotel verblijven op basis van logies en ontbijt en halfpension.

Eten en drinken

Restaurant Hoogheid van Charme Hotel Oranjeoord

Het hotel beschikt over een sfeervol restaurant, Restaurant Hoogheid, waar je heerlijk kunt dineren. De gasten beoordelen het restaurant met gemiddeld een 8,6. Het is dus zeker de moeite waard om hier een keer aan te schuiven tijdens je verblijf. Verder is er een gastrobar, waar je kunt genieten van lokale Veluwse producten in eigentijdse gerechten. Ook is het mogelijk om hier een heerlijke wijnproeverij te bestellen.

Faciliteiten

Je hebt in het hele hotel gratis toegang tot wifi. Verder is er een publieke parkeerplaats en een terras waar je optimaal tot ontspanning kunt komen met een drankje.

Hotelkamer

Hotelkamer van Charme Hotel Oranjeoord

Het hotel beschikt over 29 luxe hotelkamers. Deze kamers zijn geschikt voor 2 à 3 personen en beschikken over een telefoon, gratis wifi, tv en een douche en toilet. Het is mogelijk om een babybedje bij te plaatsen.