Bijzonder overnachten in Hampshire ‘s Gravenhof Zutphen uit de 16e eeuw aanbieding

Zutphen - Gelderland - Nederland

Heb jij altijd al eens in een voormalig weeshuis willen logeren? Dan kun je je hart ophalen in het sfeervolle Hampshire ‘s Gravenhof in Zutphen, dat al in de 16e eeuw gebouwd werd. In de stad Zutphen is het net alsof je even in de middeleeuwen bent, dankzij de indrukwekkende monumentale panden, gezellige hofjes en talloze historische bezienswaardigheden.

Hampshire ‘s Gravenhof: 8,3 op Zoover

4 sterrenhotel Hampshire ‘s Gravenhof krijgt een prachtige 8,3 op Zoover, vanwege de ligging, de service en het eten.

Ligging en bezienswaardigheden

Interieur van Hampshire ‘s Gravenhof

Hampshire ‘s Gravenhof ligt in de Hanzestad Zutphen. Deze stad wordt al zo’n 1.700 jaar bewoond en daarmee is het een van de oudste steden van Nederland. Je struikelt hier dan ook over de vele historische en culturele hoogtepunten, die je het beste tijdens een wandeling kunt bezoeken.

Afhankelijk van je interesse zijn er verschillende wandelingen die je kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld langs de hofjes wandelen, je vergapen aan vestingwerken en eeuwenoude gebouwen of de Religieus Erfgoedroute lopen, langs onder andere de Walburgiskerk.

Bars en restaurants op het Houtmarkt plein in Zutphen, Gelderland

Maar ook in en op het water is van alles te doen. Zo mag een rondvaart in een fluisterboot niet ontbreken bij je bezoek aan Zutphen. Maar je kunt ook een kano huren of een uurtje suppen. Op de rivieren de Berkel en de IJssel zul je je in ieder geval niet vervelen.

Verder zijn er verschillende musea, zoals Erve Eme. In dit archeologisch openluchtmuseum ontdek je hoe Zutphen er in de middeleeuwen uitzag en hoe mensen in deze tijd leefden. Ook een bezoek aan de Librije in de Walburgiskerk is de moeite waard. In deze leeszaal is het net alsof je in de 16e eeuw bent beland. Je vindt er onder andere de eerste druk van Copernicus, Erasmus en de eerste Nederlandse Statenbijbel.

Of wat dacht je van een klim naar de top van de 15e-eeuwse Bourgonjetoren? Deze 12 meter hoge toren met muren die wel 4 meter dik zijn beschermde Zutphen vroeger tegen de dreiging van de Bourgondiërs.

Oude gebouwen en markt in centrum van Zutphen, Gelderland

Maar ook shopliefhebbers komen aan hun trekken in Zutphen. Grote winkelketens zijn hier minder prominent aanwezig en in plaats daarvan vind je allerlei leuke boetiekjes, kledingwinkeltjes, boekwinkeltjes, bakkerijtjes en een heleboel woonwinkels in de smalle straatjes. Daarna kun je uitrusten in een van de vele gezellige cafeetjes en lunchrooms.

Verzorging

Je verblijft in het hotel op basis van logies en ontbijt.

Eten en drinken

Restaurant van Hampshire ‘s Gravenhof

Het hotel beschikt over een bar waar je terecht kunt voor een drankje en een restaurant, Brasserie 6, waar je kunt genieten van heerlijke wildgerechten.

Faciliteiten

Je hebt in het gehele hotel de beschikking over gratis wifi. Ook is er een terras, waar je op zonnige dagen heerlijk kunt zitten met een drankje.

Hotelkamers

Hotelkamer van Hampshire ‘s Gravenhof

Bij Hampshire ‘s Gravenhof kun je kiezen uit 2 persoonskamer Comfort of 2 persoonskamer Luxe. De Comfort kamer beschikt over telefoon, gratis wifi, tv en een gratis kluisje. Daarnaast vind je in de badkamer een douche, föhn en toilet. De Luxe kamer beschikt daarnaast over koffiefaciliteiten en je krijgt er een badjas en badslippers bij.