5x leuke plekken in Nederland om te suppen

Jongen aan het suppen op een meer

Gepubliceerd door:
Mandy

Nederland is een van de populairste landen op het gebied van suppen. Dat is dan ook niet gek, want Nederland kent natuurlijk veel wateren. Als je het al wel eens eerder hebt gedaan of het je leuk lijkt om eens te gaan doen, kan het dus zeker een aanrader zijn om in eigen land te suppen. Maar waar moet je dan zijn? Wij zetten vijf leuke plekken in Nederland om te suppen voor je op een rij, dus lees snel verder als je hier benieuwd naar bent!

Amsterdam

Een van de populairste plekken om te gaan suppen, is Amsterdam. Want hoe tof is het om de mooie stad te ontdekken vanaf het water? Je kunt heerlijk suppen over de grachten en tegelijkertijd genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft. Je kunt ervoor kiezen om een SUP board te huren bij een van de vele locaties, maar het is ook een mogelijkheid om met je eigen opblaasbare sup het water op te gaan. Zeker als je van plan bent in de toekomst nog veel te gaan suppen, kan een eigen SUP board handig zijn.

Utrecht

Twee mensen aan het suppen op het kanaal in Utrecht

Naast Amsterdam is ook Utrecht een aanrader als je graag wilt suppen. Want ook Utrecht heeft mooie grachten waar je op kunt suppen. Vanaf het water de stad bewonderen is tenslotte prachtig om te doen. Zeker als je nog niet heel bekend bent met de stad, kun je op deze manier je ogen uitkijken.

Biesbosch

Een plek in Nederland waar je ook zeker aan kunt denken als je graag wilt suppen, is de Biesbosch. Nationaal Park de Biesbosch, gelegen bij Dordrecht, is niet voor niets de ultieme plek voor watersporten. Je kunt deze prachtige omgeving verkennen met de boot of kano, maar ook met een SUP board is dit magisch. Smalle kreken en schitterende flora en fauna: je kunt hier je ogen uitkijken. Je kunt hier dan ook voor een lange tijd suppen zonder snel verveeld te zijn. Zeker een plek die je in gedachten kunt houden in ieder geval!

Zeeland

De provincie Zeeland staat natuurlijk bekend om de verschillende wateren. Dat maakt deze provincie dan ook zeer geschikt om te suppen. Je kunt hier op veel plekken het water op gaan. Of je nu leuke meren op wilt gaan of voor het echte werk de zee op gaat: je kunt alle kanten op. Zeeland kent veel leuke plekken om te suppen, waardoor je hier helemaal op de juiste plek bent. Of je nu een paar uurtjes wilt suppen of een hele dag: in deze provincie is het mogelijk.

Friesland

Jongen aan het suppen op het water in Friesland

Deze mag uiteraard ook absoluut niet ontbreken in dit rijtje: Friesland. Deze provincie staat bekend om de vele watersporten, waardoor je hier ook met suppen aan het juiste adres bent. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan suppen in het Nationaal Park De Alde Feanen, waar je jouw ogen kunt uitkijken vanwege de schitterende natuur. Ook zijn er nog diverse meren te vinden waar je prima met je SUP board het water op kunt gaan. In Friesland zal jij je met een SUP board in ieder geval niet vervelen!

Deze vijf plekken zijn in ieder geval goed om in gedachten te houden als je graag wilt suppen in eigen land. Uiteraard zijn er nog een aantal toffe locaties om te ontdekken, maar deze hierboven zijn zeer geliefd onder mensen die suppen. Waar je ook naartoe gaat, met een SUP-board en een te gekke locatie zal je vast een geweldige tijd tegemoet gaan!