Waar moet je op voorbereid zijn als je naar Canada gaat?

Moraine Lake, Banff National Park, Alberta, Canada

Gepubliceerd door:
Mark

Voor veel mensen is Canada een echte droombestemming voor een vakantie. Het land heeft schitterende natuur, hoge bergen, diepe meren en een aantal schitterende steden. Daarnaast staan Canadezen bekend om hun gastvrijheid en hun beleefdheid: een ideaal vakantieland dus. Toch is het van belang dat je je vakantie naar Canada goed voorbereid, zeker als je op een outdoor-vakantie gaat. Als je van plan bent lange wandeltochten te maken, bergen te beklimmen of te kamperen is het belangrijk dat je alles mee neemt wat je nodig hebt, en dat je goed weet waar je op moet letten tijdens je reis naar Canada. Daarom vind je hieronder alvast een aantal tips!

Bepaal vooraf waar je graag heen wilt

Canada is een enorm groot land. Daarom is het belangrijk dat je je reis vooraf uitstippelt en bedenkt welke plekken je wilt bezoeken tijdens je reis naar Canada. Heb je bijvoorbeeld zin om bergen te beklimmen? Dan kun je afreizen naar de Canadese Rockies: de uitlopers van de Amerikaanse Rocky Mountains. Als je dit wilt combineren met een grote stad zijn Ottawa of Calgary de beste opties. Steden als Vancouver en Toronto liggen namelijk aan de andere kant van het grote land. Bedenk daarom van tevoren goed welke locaties te wilt bezoeken en stippel een efficiënte rondreis uit.

Toerist op de Capilano Suspension Bridge in North Vancouver, British Columbia, Canada

Bedenk wat voor type vakantie het wordt

Canada is van alle markten thuis als het op vakanties aankomt. Je kunt goed hiken en wandelen in bijvoorbeeld British Columbia en de Canadese westkust. Hier vind je adembenemende landschappen met glooiend terrein en veel meren. Als je een wandelvakantie wilt houden is het van belang dat je goed materiaal mee hebt. Canada is een stuk minder dicht bewoond dan Nederland, dus de kans om te verdwalen is aanzienlijk groter. Neem daarom naast goede wandelschoenen, een rugzak met proviand en een stok ook een kompas mee als je op pad gaat!

Houd rekening met het klimaat wanneer je een reis boekt

Als je een bestemming en een doel van je reis hebt bedacht is het goed om vooraf het klimaat in Canada te controleren. Zo kan het in de lente al vlug warm worden in British Columbia met temperaturen tot 28 graden, terwijl de zomers vaak heerlijk zacht zijn. De winters zijn daarentegen veelal streng in Canada. Dit is natuurlijk ideaal als je van winter sporten houdt, maar minder als je een enorme koukleum bent. Zorg daarom dat je goed voorbereid op reis gaat naar Canada, dan haal je het meeste uit je reis!