Roompot HunzePark aanbieding

Gasselternijveen - Drenthe - Nederland

paddenstoel boom herfst

Het is alweer bijna herfstvakantie! Heb je al nagedacht wat je in die heerlijke vrije week wilt doen? Voor slechts 69 euro ga je met het hele gezin (maximaal 6 personen) op vakantie naar Drenthe! Klinkt goed he?

Je verblijft in Roompot HunzePark in Gasselternijveen. Dit Roompotpark ligt op de flanken van de Hondsrug bij de rivier de Hunze. Het park is omringd door water, bos en heide en is de ideale plek voor een fijne vakantie!

Faciliteiten

Het HunzePark is zeer uitgebreid en heeft vele faciliteiten. Het heeft een receptie, wasserette, wifi en een minimarkt.

Eten en drinken

Eten kun je in het restaurant, in het eetcafé of in de snackbar. Een drankje halen kan in de bar van het park.

Woonkamer van het chalet in Hunzepark Gasselternijveen, Drenthe

Sport en spel

Er is een beachvolleybalveld, kidsclub, speeltuin en een jeu de boulesbaan.

Om de omgeving te verkennen kun je een fiets huren. Het park is omgeven met water, vandaar dat je ook een kano, een waterfiets of een bootje kunt huren. Vaar over de rivier de Hunze en je ziet het prachtige Drentse landschap aan je voorbijtrekken.

In de buurt

Wildlands Adventure Zoo Emmen

In de omgeving van het HunzePark is genoeg te doen. Met de auto ben je in een mum van tijd in de nieuwe dierentuin Wildlands in Emmen. Deze adventurezoo is gigantisch en helemaal in stijl opgericht: ga met een bootje door de jungle, ga op expeditie naar de zuidpool of ga in een echte safaritruck over de savanne.

Hunebedcentrum Borger

Drenthe staat natuurlijk bekend om de vele hunebedden die hier te vinden zijn. In het hunebedcentrum ga je terug in de tijd naar de prehistorie. Leer de mensen die de hunebedden bouwden kennen en verdiep je in hun levenswijze. Naast het hunebedcentrum is in 2014 het oertijdcentrum geopend waar je kunt zien hoe onze voorouders leefden.

Kabouterland Exloo

Kabouterland Exloo is superleuk voor de kinderen! Duik in de wereld van kabouters, trollen, dieren en leef je helemaal uit in een van de speeltuinen.

Sprookjeshof Zuidlaren

Ik ben opgegroeid in Zuidlaren op 10 minuten wandelen van het Sprookjeshof. Als kind had ik een abonnement en gingen we bijna elke dag na schooltijd spelen in de Sprookjeshof.

Sprookjeshof Zuidlaren

De Sprookjeshof is een attractiepark met een sprookjespark (waar in kleine huisjes de mooiste sprookjes worden verteld, inclusief liedjes), een grote speeltuin en een kinderboerderij. Daarnaast is er in het park een restaurant en kun je met de rondvaartboot een tochtje over het Zuidlaardermeer maken.

Boomkroonpad

Het Boomkroonpad is gebouwd tussen de topen van de bomen in de bossen van Drenthe. Het is minder dan een kwartier rijden vanaf Roompot HunzePark en hartstikke leuk om te doen met kinderen.

Joytime Grolloo

Joytime Grolloo is een groot avonturenpark! Je koopt een toegangskaartje en kunt de hele dag klimmen in het klimpark, vlotten bouwen, survivallen, over de hindernisbaan, Quad rijden en nog veel meer.

Voor mensen van alle leeftijden is hier wel wat te doen. Zo kunnen de kleintjes spelen in het speelbos en de oudere kinderen en volwassenen kunnen los bij de andere activiteiten.

Assen

Assen is een gezellige stad waar je kunt winkelen, lekker uit eten kunt of op een terrasje kunt zitten. Een aanrader is het Drents Museum met tentoonstellingen van wereldformaat (zoals het Terracottaleger en bijzondere Maya artefacten) en de veenlijken die je kunt bezichtigen.

De veenlijken zijn opgegraven in de Drentse veengebieden en door de zuurgraad in het moeras goed bewaard gebleven. Het bekendste veenlijk is het meisje van Yde, dat geofferd werd dichtbij het huidige plaatsje Yde en meer dan een eeuw geleden werd ontdekt.

Groningen

Op een half uur rijden van het HunzePark vind je de stad Groningen. Groningen is een mooie, oude stad die zeker een bezoekje waard is. Ga winkelen in de Herestraat, ga op een terrasje zitten op de Grote Markt of geniet van kunst in het Groninger museum.

Oude boten in de gracht in Groningen