Oranje Hotel Leeuwarden aanbieding

Leeuwarden - Friesland - Nederland

Kanaal in Leeuwarden met grachtenhuizen in de avond

Dicht bij het stadscentrum vind je 4 sterrenhotel Oranje Hotel Leeuwarden. Dankzij de ligging is het de ideale basis voor een ontspannen weekendje in de Friese hoofdstad.

En je kunt gewoon met de trein komen, want het hotel ligt recht tegenover het station. Ga naar het Fries Museum, bezoek de Oldehove en ontdek waar de beroemde Mata Hari geboren is. In Leeuwarden is genoeg te doen!

8,3 op Zoover

4 sterrenhotel Oranje Hotel Leeuwarden scoort een 8,3 op Zoover, dankzij de locatie, de mooie, schone kamers en het heerlijke, uitgebreide ontbijtbuffet.

Ligging

Mocht je je afvragen wat er te doen is in Leeuwarden: de stad staat met maar liefst 617 Rijksmonumentinschrijvingen in de top 15 van Nederlandse monumentgemeenten. Je vindt er dan ook bekende stadsgezichten waaronder de binnenstad met singels, het nieuwe Kanaalgebied en de Hollanderwijk. Je hoeft je tijdens een bezoek aan Leeuwarden dus niet bepaald te vervelen.

Grachten in Leeuwarden, Friesland

Ga bijvoorbeeld naar het Fries museum en geniet hier van de steeds wisselende tentoonstellingen. Het is wel verstandig om je tickets van tevoren online te boeken, zodat je zeker weet dat je ook echt naar binnen kunt.

Ook de Toren van Pisa van Leeuwarden, de Oldehove, mag je natuurlijk niet missen. Wist je dat deze nog schever is dan de Toren van Pisa? Ooit stond er een kerk naast, maar die is in 1576 ingestort als gevolg van een storm.

Verder kun je het geboortehuis van de exotische danseres Mata Hari bezoeken. Zij werd in 1917 gefusilleerd door de Fransen, omdat ze haar verdachten van spionage.

Ook de Blokhuispoort mag je niet missen als je in Leeuwarden bent. In deze voormalige gevangenis zaten beruchte criminelen zoals Willem Holleeder gevangen. Elke zaterdag kun je er een rondleiding krijgen van een oud-cipier. Na afloop kun je iets gaan drinken in Café De Bak.

Verzorging

Je verblijft in Oranje Hotel Leeuwarden op basis van logies en een uitgebreid ontbijtbuffet.

Restaurant van Oranje Hotel Leeuwarden in Leeuwarden, Friesland, Nederland

Eten en drinken

Dorst gekregen na een dagje sightseeing in Leeuwarden? Dan kun je, behalve natuurlijk in de stad zelf, ook terecht op het terras of in de bar van het hotel. Ook beschikt het hotel over een eigen restaurant, Brasserie Oranje, waar je veel keuzemogelijkheden hebt voor een heerlijke lunch of een heerlijk diner.

Faciliteiten

Wil je Leeuwarden per fiets verkennen of een mooie fietstocht maken in de omgeving van de stad? Het hotel beschikt over fietsen die je kunt huren. Daarnaast is er airconditioning en een wasservice aanwezig. Het parkeren van je auto kan alleen tegen betaling.

Hotelkamer

Hotelkamer van Oranje Hotel Leeuwarden in Leeuwarden, Friesland, Nederland

In je hotelkamer vind je een televisie, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten, gratis draadloos internet en een badkamer met bad/douche en toilet. Bovendien is het rolstoelvriendelijk en zijn er kamers voor mindervaliden.