Hotel Wymerts in de Friese Elfstedenstad Workum aanbieding

Workum - Friesland - Nederland

Midden in het centrum van de Friese Elfstedenstad Workum staat het kleinschalige en charmante familiehotel Hotel Wymerts. Vanuit de grote tuin heb je een prachtig uitzicht op de weilanden en de IJsselmeerdijk. Het is dan ook de ideale uitvalsbasis in Friesland voor liefhebbers van fietsen, wandelen en watersport. 

Hotel Wymerts: 9,1 op Zoover

3 sterrenhotel Hotel Wymerts krijgt een fenomenale score van 9,1 op Zoover. Deze prachtige score heeft het hotel te danken aan het heerlijke eten, de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en het vriendelijke personeel.

Ligging en bezienswaardigheden

Eigenaren van Hotel Wymerts

Hotel Wymerts ligt midden in het centrum van Workum. De naam komt van het riviertje De Wymerts, dat tot 1875 dwars door de hoofdstraat stroomde. Het is een bruisend stadje waar veel te zien en te doen is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan het Jopie Huisman Museum, aan de overkant van het hotel, waar de collectie van de Workumse schilder tentoongesteld is?

Ook een bezoek aan scheepstimmerwerf De Hoop is een echte aanrader. Hier worden al sinds 1693 schepen gemaakt en gerestaureerd. In het informatiecentrum kun je een vaste tentoonstelling over de geschiedenis van het bedrijf bezichtigen.

Wil je nog meer weten over de geschiedenis van Workum? Dan kun je terecht in Museum Warkums Erfskip (Warkum is Fries voor Workum).

Brug in Hindeloopen, Friesland

Maar ook een bezoek aan de andere Elfstedendorpen is een echte aanrader. Zo vind je in de stad Hindeloopen het eerste Friese Schaatsmuseum, waar je allerlei schaatsen kunt bekijken (inclusief die van koning Willem-Alexander) en waar je allerlei historisch materiaal over de Elfstedentochten vindt.

Eveneens in Hindeloopen vind je het Museum Hindeloopen, waar je onder andere Hinderlooper schilderkunst, klederdracht en interieurs kunt bewonderen, net als voorwerpen die te maken hebben met scheepvaartgeschiedenis en de visserij.

Verzorging

Je kunt bij het hotel kiezen uit verschillende arrangementen. Zo zijn er 3- en 4-daagse Diner-arrangementen waarbij je ‘s ochtends kunt aanschuiven bij een heerlijk ontbijtbuffet en ‘s avonds een al net zo lekker diner krijgt voorgeschoteld. Daarnaast kun je kiezen uit een 3- of 4-daags Logies-met-ontbijt-arrangement. Je mag dan 2 of 3 keer in het restaurant plaatsnemen voor een uitgebreid ontbijt.

Eten en drinken

Restaurant van Hotel Wymerts

Het hotel beschikt over een restaurant waar je ‘s ochtends kunt genieten van een heerlijk ontbijt en waar ‘s avonds een 2- of 3-gangen tapasmenu wordt geserveerd.

Faciliteiten

Je hebt in het hele hotel gratis toegang tot draadloos internet. Verder is er gratis parkeergelegenheid, kun je je fiets stallen in een overdekte en afgesloten fietsenstalling en is er een oplaadpunt voor je ebook. Je huisdier is ook welkom, op aanvraag en tegen betaling.

Hotelkamer

Hotelkamer van Hotel Wymerts

De kamers in het hotel zijn met oog voor detail ingericht en er zijn verschillende kamers om uit te kiezen. Standaard vind je in je kamer een televisie en gratis wifi. Daarnaast vind je in de comfort-kamer luxe Auping-bedden en is er een badkamer met toilet en regendouche.

Verder is er een ruime deluxe-kamer, die is voorzien van een woonkamer inclusief slaapbank, een slaapkamer met luxe Hästensbedden en een badkamer met toilet, whirlpool en regendouche. Er zijn kamers voor mindervaliden beschikbaar die op aanvraag geboekt kunnen worden.