Stedentrip naar de Culturele hoofdstad van 2016: Wroclaw aanbieding

Wroclaw - Polen

Kathedraal in Wroclaw, Polen

Geniet van een stedentrip naar de Europese culturele hoofdstad van 2016: Wroclaw! Dit is de vierde stad van Polen.

Je vliegt vanaf Eindhoven naar de luchthaven van Wroclaw. In Wroclaw verblijf je 2, 3 of 4 nachten in hotel Piast. Hier geniet je elke dag van een ontbijtje voor je op pad gaat! Het hotel biedt uitzicht op het historische treinstation van de stad en ligt op 1,5 kilometer van het stadscentrum. Het is een fijn hotel dat wordt beoordeeld met een 8,7.

Over Wroclaw

Wroclaw werd in de tweede wereldoorlog voor maar liefst 70 procent verwoest. Veel van de verwoeste gebouwen zijn gerestaureerd of opnieuw gebouwd waardoor het centrum nog in authentieke stijl is.

Enkele mooie bezienswaardigheden in Wroclaw zijn bijvoorbeeld het oude raadhuis uit de vijftiende eeuw aan het marktplein, het nieuwe raadhuis uit de negentiende eeuw, de diverse gothische kerken, het hoofdgebouw van de universiteit, het koninklijk paleis en nog veel meer. Genoeg in ieder geval om je dagen te vermaken!

Raadhuis op het middeleeuwse marktplein in Wroclaw, Polen
Gelukkig is er nog veel moois in Wroclaw bewaard gebleven

Het belangrijkste museum van de stad is het Nationaal Museum. Hier vind je schilderijen van de beste Poolse kunstenaars.

Breng ook een bezoekje aan de dierentuin. De dierentuin in Wroclaw is de oudste en de grootste van Polen. De dierentuin werd opgericht in 1865 en huisvest maar liefst 1100 dieren. De dierentuin ligt in het centrum van de stad en staat op lijst van Pools cultureel erfgoed.

In Wroclaw reis je gemakkelijk met de bus of de tram door de stad. Handig als je voeten moe zijn van al het wandelen!