Hotel Kuik aanbieding

Ruinen - Drenthe - Nederland

hotel kuik in ruinen drenthe nederland

Direct aan de oude brink in het centrum van het Drentse Ruinen vind je het kleine en gezellige 3 sterrenhotel Hotel Kuik, dat gerund wordt door de familie Kuik. Het hotel was ooit een dorpscafé en is al tientallen jaren een begrip in de omgeving.

De sfeer wordt hier bepaald door de landelijke omgeving met eeuwenoude bomen en boerderijen. Het hotel ligt bovendien vlak bij Nationaal Park Dwingelderveld. Het is dus de perfecte uitvalsbasis voor lange fiets- en wandeltochten door het uitgestrekte Drentse landschap. Of wat dacht je van een huifkartocht?

8,3 op Zoover

3 sterrenhotel Hotel Kuik scoort een 8,3 op Zoover, vanwege de gastvrijheid van het personeel, het uitgebreide ontbijt en de landelijke omgeving die ‘een waar fiets- en wandelparadijs’ wordt genoemd.

Ligging

Hotel Kuik is gelegen in de voormalige Heerlijkheid Ruinen. Dit is een brinkdorp in een eeuwenoud landschap van uitgestrekte heidevelden, bossen en vele monumentale boerderijen. Je kijkt hier dus je ogen uit.

Moeras Dwingelderveld, Drenthe

Het dorp grenst aan het Nationaal Park Dwingelderveld. Hier vind je onder andere de Staatsbossen van Boswachterij Ruinen en de Dwingelose Heide. Als natuurliefhebber kun je hier dus uitstekend je hart ophalen.

Ben je niet bang in het donker? Wandel dan een keer de speciale nachtroute van Natuurmonumenten (te verkrijgen bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen). Wedden dat je onder het schijnsel van de maan allerlei dierengeluiden hoort die je overdag niet hoort?

Ook staat Drenthe bekend om de geheimzinnige hunebedden. Het grootste hunebed vind je in Borger. Bezoek ook vooral het Hunebedcentrum, waar je alles kunt leren over de bouwers van deze grafmonumenten die 5.000 jaar geleden in Drenthe woonden.

Ook openluchtmuseum Ellert en Brammert in het nabijgelegen Schoonoord is de moeite van een bezoek waard. Hier kun je ervaren hoe het was om te leven in een plaggenhut of Saksische boerderij.

Verzorging

Je verblijft bij Hotel Kuik op basis van logies en een uitgebreid ontbijtbuffet.

Terras van Hotel Kuik in Ruinen, Drenthe, Nederland

Eten en drinken

In het sfeervolle en warm ingerichte restaurant kun je kiezen uit een divers aanbod heerlijke gerechten, die zo veel mogelijk zijn bereid met dagverse producten. Bij mooi weer is het ruime terras geopend, met gezellige zitjes en een aparte loungehoek. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de brink.

Faciliteiten

De omgeving van Kuik leent zich uitstekend voor lange fietstochten. Je kunt natuurlijk je eigen fiets meenemen, maar je kunt ook een fiets huren bij het hotel. Daarnaast is er een traplift aanwezig, kun je je auto gratis parkeren en heb je uiteraard toegang tot gratis draadloos internet.

Hotelkamer

Hotelkamer van Hotel Kuik in Ruinen, Drenthe, Nederland

Je hotelkamer is voorzien van gescheiden bedden, een telefoon, televisie, een gezellig zitje, airconditioning, een bureau en een badkamer met douche, wastafel en toilet. Er zijn geen kamers voor mindervaliden.