Goedkoop op vakantie in de meivakantie

Familie buiten aan het eten bij hun vakantiehuisje

Gepubliceerd door:
Mandy

De meivakantie begint al bijna! Vanaf 22 april zijn duizenden scholieren een weekje vrij. Een groot gedeelte van het aanbod in de meivakantie is al uitverkocht en de vakanties die overblijven worden steeds duurder. Wij helpen je met het zoeken van een spotgoedkope vakantie!

Populairste bestemmingen

De populairste bestemming in de meivakantie is met afstand Spanje! Van de Canarische Eilanden tot de verschillende Costa, en van een zonvakantie op Mallorca tot een rondreis door Andalusië: Spanje is favoriet! Reisnieuws website Reismag.nl publiceerde vandaag de meest favoriete meivakantie bestemmingen.

As tweede eindigt Griekenland met zijn mooie eilanden en perfect klimaat. Een verrassende derde is Turkije. De boekingen voor Turkije liggen dit jaar flink lager dan andere jaren maar de voordelige prijzen en de hoge zonzekerheid zorgen ervoor dat veel mensen toch naar Turkije op vakantie gaan. De hotels zijn van hoge kwaliteit en met een all inclusive vakantie weet je van tevoren waar je aan toe bent.

Ingang van Legoland in Billund, Denemarken

Op de vierde plek in de lijst van populairste vakantiebestemmingen staat Curaçao en op 5 staat Portugal. Een verassende zesde is Denemarken: veel Nederlanders gaan op vakantie naar Legoland en het schiereiland Jutland trekt ook veel toeristen.

De meivakantie is ook erg geschikt voor een stedentrip. De stad die de meeste toeristen trekt is New York.

Goedkope vakantie vinden

Nu een groot gedeelte van de hotels is volgeboekt, is het zoeken naar de koopjes. Waar kun je nog goedkoop naartoe in de meivakantie?

Vlieg vanuit Duitsland

Vliegtuigen van Airberlin en TUIfly op een vliegveld in Duitsland

In Duitsland zijn de vakanties op andere momenten dan in Nederland en het kan dan ook veel schelen om vanuit Duitsland te vliegen. Zo boek je al een all inclusive vakantie naar Turkije met vertrek vanuit Keulen voor slechts €342 voor 9 dagen! Je vertrekt op zaterdag de 22e en komt pas op zondag 30 april, aan het einde van de meivakantie, weer terug.

Ga naar Turkije

Glijbanen van Club Calimera Serra Palace hotel in Side, Turkije

Turkije is dan wel een van de populairste vakantiebestemmingen, de hotels zijn hier nog lang niet volgeboekt! In Turkije krijg je veel waar voor je geld: de hotels zijn van hoge kwaliteit, het eten is goed en je betaalt relatief weinig voor een all inclusive vakantie naar Turkije. In de badplaatsen (waar meer dan 95% van de Nederlandse reizigers naartoe gaan) kun je veilig op vakantie.

Vertrek vanuit België

Is België voor jou dichterbij dan Duitsland? Vlieg dan vanaf een Belgische luchthaven. Als je vanaf Brussel gaat, kun je al voor slechts €300 op vakantie in de meivakantie. Dat is echt een stuk goedkoper dan een vakantie vanaf een Nederlandse luchthaven.

Boek een stedentrip

Brooklyn bridge and WTC Freedom tower in New York

Een stedentrip in de meivakantie is een stuk goedkoper dan een zonvakantie. Waarom? Omdat er veel meer vraag is naar een zonvakantie in de meivakantie dan naar een stedentrip. Daarom is de meivakantie dé perfecte gelegenheid om een stedentrip te maken! New York is enorm populair en helaas ook duur, maar wat dacht je van bijvoorbeeld Boedapest, Barcelona, Madrid of Kopenhagen? Alle steden zijn mogelijk!

Maak een rondreis

Voor rondreizen geldt hetzelfde als voor stedentrips: in de meivakantie is er veel meer vraag naar zonvakanties waardoor ook een rondreis in de meivakantie relatief goedkoop uitvalt. Boek een autorondreis of pak het vliegtuig naar een inspirerende bestemming. De regio Andalusië, in het zuiden van Spanje, vind ik een echte aanrader. Ook Schotland, Portugal en Italië zijn prachtig!

Kronkelende weg in Glen Nevis, Schotland

Boek een autovakantie naar een camping of vakantiepark

De vluchten in de meivakantie worden alsmaar voller en dat zorgt ervoor dat de prijzen steeds hoger worden. Daarom is een autovakantie een goede uitkomst als je goedkoop op vakantie wilt. Zeker als je met het hele gezin weg wilt, kan een autovakantie enorm in prijs schelen.

Italië, Zuid-Frankrijk en Spanje zijn populaire bestemmingen voor een kampeervakantie. Ook de vakantieparken in Nederland, Duitsland en België doen het goed.