Een stedentrip naar Leeuwarden boek je bij City Boutique B&B De Roos aanbieding

Leeuwarden - Friesland - Nederland

Wil je de Friese hoofdstad Leeuwarden ontdekken? Dan is City Boutique B&B De Roos de perfecte uitvalsbasis. Een stedentrip naar de voormalig Culturele Hoofdstad van Europa biedt voor ieder wat wils! Leeuwarden kent verschillende leuke musea, maar is ook een heerlijke stad om te winkelen en te genieten van een terrasje. Veel plezier op je stedentrip naar Leeuwarden!

Zoover

City Boutique B&B De Roos heeft nog geen beoordeling op Zoover.

Ligging en bezienswaardigheden

Kanaal in Leeuwarden met grachtenhuizen in de avond

City Boutique B&B De Roos ligt op loopafstand van het gezellige Leeuwarden. Na een wandeling van een kleine tien minuten sta je in het centrum van de Friese hoofdstad. Begin je dag met een bezoekje aan de Oldehove. Deze toren siert de stad en is bekend geworden doordat hij behoorlijk scheef staat. Dat wil je met eigen ogen gezien hebben. Loop daarna door naar de Prinsentuin voor een wandeling door een van de mooiste parken van de stad.

Wanneer het tijd is voor koffie of lunch kies je simpelweg een van de cafeetjes of terrasjes op de Nieuwestad uit. Leeuwarden is een heel geschikte stad voor een middagje winkelen. Ga bijvoorbeeld naar de knusse Kleine Kerkstraat. Hier vind je boetiekjes en exclusieve conceptstores. Voor de grotere winkelketens wandel je door naar de Nieuwestad.

Fries Museum in Leeuwarden, Friesland

In Leeuwarden zijn verschillende musea die een bezoekje waard zijn. Want als je in Friesland bent, kun je natuurlijk het Fries Museum niet overslaan. Ook het Keramiekmuseum Princessehof is een aanrader, hier vind je de grootste keramiek collectie van Nederland. Nog iets typisch Fries ondernemen? Ga naar distilleerderij Boomsma. Hier wordt Berenburg gemaakt, een Friese sterke drank. Deze kruidige lekkernij wil je zeker een keer geproefd hebben!

En denk je eraan een souvenir mee te nemen? Verwen de mensen thuis dan met Fryske Dúmkes. Deze koekjes zijn bij iedere bakker in Leeuwarden te verkrijgen, en smaken heerlijk! Als het lekker weer is, is Leeuwarden ook een ideale stad om per boot te ontdekken. Vaar door de Prinsentuin en de grachten. Als je veel tijd hebt, zijn de wateren rondom Leeuwarden ook prachtig om te verkennen met een boottochtje!

Verzorging

Ontbijt van City Boutique B&B De Roos

City Boutique B&B De Roos is te boeken op basis van logies en ontbijt, of halfpension. De B&B biedt verschillende arrangementen aan, bijvoorbeeld een film en diner-arrangement. Hierin zit een diner bij Grand Café De Walrus in Leeuwarden inbegrepen en een filmticket voor de bioscoop.

Eten en drinken

Bij de B&B is geen eigen restaurant of bar aanwezig, maar in Leeuwarden vind je genoeg leuke horecagelegenheden voor een hapje of drankje. Liever zelf wat te eten maken? Je kunt gebruikmaken van de gezamenlijke keuken met koelkast, oven en magnetron. Ook is er de mogelijkheid om koffie en thee te zetten. 

Tuin van City Boutique B&B De Roos

Faciliteiten

Je kunt de auto kosteloos parkeren bij de B&B. Er is een garage voor het parkeren van fietsen en motoren. De B&B heeft een lekkere tuin waar je in de zon kunt zitten. Er is gratis wifi. Huisdieren zijn niet toegestaan. Er zijn geen mindervalidenkamers aanwezig en de accommodatie is niet rolstoeltoegankelijk.

Kamers

Hotelkamer van City Boutique B&B De Roos

In de B&B zijn zes kamers. Deze zijn modern ingericht met een comfortabel bed met donzen dekbedden en kussens. Op de kamer is een televisie met dvd-speler aanwezig, net als een bureau en een eigen wastafel. De meeste kamers delen een gezamenlijke badkamer, met toilet en douche. Tuinkamer ‘William Morris’ beschikt over een privé-badkamer met toilet, wastafel en regendouche.