Cruisen door de Noorse Fjorden vanuit Amsterdam in juli voor 699 euro aanbieding

Noorwegen

Lustrafjorden in Sognefjorden, Noorwegen

Wil jij heel goedkoop een cruise door de Noorse fjorden maken? Dit is je kans! Voor slechts 699 euro vaar je in 10 dagen naar Noorwegen en maak je een tocht langs de mooie natuur.

De cruise is inclusief volpension en snacks dus je hoeft je geen zorgen te maken om dure maaltijden aan boord. Als je wilt kun je voor All Inclusive kiezen. Je hoeft de drankjes dan niet apart af te rekenen.

Je vertrekt op woensdag 6 juli of op vrijdag 29 juli, beiden voor dezelfde voordelige prijs van 699 euro. Je vaart met de 4 sterren Costa Neoromantica. Normaal is deze reis dubbel zo duur dus profiteer nu snel van dit aanbod!

Vaarprogramma

  1. Op de eerste dag scheep je in op de Costa Neoromantica in Amsterdam. Je vertrekt om 17.00 uur.
  2. Op dag 2 is het tijd voor ontspanning: je brengt deze dag door op zee.
  3. Je komt ’s ochtends al om 08.00 uur aan in Bergen. Deze stad wordt ook wel de stad tussen de zeven bergen genoemd. Het middeleeuwse centrum Bryggen ligt aan de baai en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Een mooi centrum om doorheen te wandelen! In Bergen regent het ontzettend veel dus neem een regenjas mee. Overal in de stad staan paraplu automaten en die zijn geen overbodige luxe! Rond 17.00 uur vaart de boot weer uit.
Centrum van Bryggen in Bergen, Noorwegen
Het middeleeuwse centrum Bruggen staat op de werelderfgoedlijst van Unesco
  1. Na een nacht doorvaren, kom je ’s ochtends om 08.00 uur aan in Flam, waar je de hele dag de tijd hebt. Flam ligt in een fjord verscholen en staat bekend om de prachtige natuur. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Flamsbanat treinbaan, een van de steilste stukken spoor ter wereld. In het voormalig station vind je een museum over deze spoorbaan. ’s Avonds rond 18.00 uur vertrekt de boot.
  2. Op dag 5 maak je ’s ochtends een technische stop. Deze duurt ongeveer een uur waarna je verder vaart naar Geiranger, waar je rond 12.00 uur aankomt. Dit dorp ligt aan de Geiranger Fjord die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat vanwege zijn uitzonderlijke schoonheid. Je kunt hier een boottour boeken om de 15 kilometer lange fjord te verkennen. Onderweg kom je imposante watervallen tegen met namen als de zeven zusters, vrijer en bruidssluier. Om 19.00 uur vertrekt de boot.
Geiranger fjord, Noorwegen
Vaar door de 15 km lange prachtige Geiranger fjord
  1. Je vaart de nacht door en komt rond 08.00 uur aan in Andalsnes waar je om 18.00 uur pas weer vertrekt. Je hebt de hele dag in Andalsnes, een klein plaatsje aan de monding van de rivier de Rauma. In het dorp vind je een staafkerk uit de 13e eeuw. Met de stoomlocomotief kun je naar Bjorli.
  2. Om 08.00 uur kom je aan in Olden, een klein plaatsje aan het einde van de Nordfjord. Dichtbij het dorpje vind je de grootste gletsjer van Europa: de Jostedal met een hoogte van meer dan 1700 meter! Daarnaast heeft Olden een gezellig centrum. Om 18.00 uur vertrekt het cruiseschip weer.
  3. Vandaag ben je het eerste gedeelte onderweg naar Stavanger. Je vaart door het Sognefjord, met 200 kilometer het langste fjord van Noorwegen. Rond 12.00 uur kom je aan in Stavanger, een stad die vroeger leefde van de sardinevangst. In het centrum is nog een klein gedeelte van de oude stad bewaard gebleven in de visserswijk Gamle Stavanger. ’s Avonds om 20.00 uur is het tijd om te vertrekken en terug te varen richting Amsterdam.
Straat met witte houten huizen in Gamle Stavanger, Noorwegen
Loop door de oude straatjes met mooie houten huisjes
  1. De 9e dag is om even bij te komen en te relaxen van je mooie reis. Je brengt deze dag door op zee.
  2. Op de laatste dag kom je ’s ochtends rond 08.00 uur aan in de haven van Amsterdam. Je kunt terugkijken op een geweldige, wonderschone reis!