Camping Las Palmeras in Tarragona, Spanje aanbieding

Tarragona - Costa Dorada - Spanje

Camping Las Palmeras in Tarragona, Spanje

Al sinds ik een heel klein meisje was, kom ik met mijn familie op camping Las Palmeras in Tarragona, aan de Costa Dorada in Spanje. Het is een schitterende camping, direct aan het fijne zandstrand. Vroeger gingen we altijd met mijn ouders in de camper (vaak wel vier weken lang!) en soms kwamen mijn opa en oma en tante op bezoek.

Inmiddels ben ik gisteren 28 jaar geworden en reis ik tegenwoordig met mijn lieve vriend de hele wereld over. Mijn opa en oma gaan nog wel 2 keer per jaar naar de camping: in het voorjaar en in het najaar. Vorig jaar zijn mijn opa en oma niet geweest omdat mijn opa darmkanker kreeg. Waar ik eerst dacht dat opa en oma het eeuwige leven hadden, vind ik nu dat ik zoveel tijd met ze door moet brengen als maar kan!

Met opa gaat het gelukkig weer een stuk beter en ze zitten nu weer op hun geliefde camping. Op camping Las Palmeras worden ook huisjes verhuurd en omdat de vliegtickets naar het vliegveld (Barcelona Reus) vaak spotgoedkoop zijn (€17 per vlucht) besloten tante, lief en ik bij opa en oma op bezoek te gaan!

Overnachten in een bungalow

Bungalows op camping las palmeras in tarragona, Spanje

We hebben op de camping een 4-persoonsbungalow geboekt. Dit zijn de eenvoudigste bungalows die ik nog gebouwd heb zien worden een aantal jaar geleden. De bungalows zijn simpel maar van alle gemakken voorzien zoals slaapkamers, een woonkamer, airco, badkamer, toilet en een volledig ingerichte keuken. Deze bungalows bevonden zich het dichtste bij de plek van mijn opa en oma en was dus ideaal.

De bungalow was brandschoon. Heel fijn want ik heb een hekel aan vieze accommodaties! Er zijn ook luxere bungalows met ruimte voor 6 personen. Daarnaast zijn er safaritenten. Hier heb ik zelf niet overnacht maar als ik de beoordelingen bekijk zit dat wel goed. Camping Las Palmeras wordt op Booking.com beoordeeld met maar liefst een 8,5!

Strand van camping las palmeras in tarragona, Spanje

Op camping Las Palmeras is de zee altijd dichtbij. Het is een vrij grote camping, maar doordat deze langgerekt en smal is heb je nooit het idee dat je op een hele massale camping zit. De zee is maximaal 100 meter lopen, als je pech hebt. Voor ons was het 50 meter en er zijn genoeg bungalows, safaritenten en stacaravans die direct aan zee zijn gebouwd.

Zwembad

Zwembaden van camping las palmeras in tarragona, Spanje

De camping beschikt over een zwembad en een apart kinderbad. Rondom het zwembad is een terras en een ligweide aangelegd.

Eten en drinken

Op camping Las Palmeras heb je genoeg keuze om uit eten te gaan. Er is een bar waar je eenvoudige maaltijden voor lage prijzen kunt bestellen zoals hamburgers, worst, patat en nog veel meer. Er is een iets luxer restaurant direct op het strand waar je een schitterend uitzicht over zee hebt en er is nog een restaurant bij het zwembad.

Voor de kinderen

Speeltuin van camping las palmeras in tarragona, Spanje

Voor de kinderen is er van alles te beleven op de camping. Er is uitgebreide kinderanimatie, een zwembad, kinderbad, diverse speeltuinen, een miniclub en nog veel meer. Ook fijn is dat de zee langzaam afloopt, wat het dé ideale bestemming maakt voor gezinnen met jonge kinderen. Er is meestal weinig stroming.

Omgeving

Kasteel van Tamarit in Spanje.

In de omgeving van camping Las Palmeras is genoeg te doen. De meeste mensen komen hier natuurlijk vanwege de schitterende ligging aan het langgerekte strand maar in de omgeving vind je gezellige dorpjes waar je heerlijk kunt eten. Opa en oma namen ons mee om kip te eten in een restaurant met slechts 2 lange tafels in Altafulla. Het restaurant heet Francisco en hier hebben we heerlijk gegeten! De kip was lekker knapperig van het spit en we spoelden het weg met een frisse fles Spaanse wijn.

Na de kip gingen we naar Torremdembarra om bij de Bodega wijn en likeur te kopen. Oma had lege waterflessen mee en we mochten allemaal een liter wijn of likeur uitzoeken. Tante had Licor 43, lief had heerlijke Spaanse witte wijn en ik had een lokale likeur waar ik nog nooit van had gehoord, maar die wel heel erg lekker was!

De eigenaresse van de bodega vulde onze waterflessen met drank en de rest van de vakantie hebben we hier heerlijk van genoten als we ’s avonds buiten zaten met opa en oma voor de camper terwijl we uitzicht over zee hadden.

Tarragona

Kathedraal van Tarragona in Spanje

Vanaf de camping is het ongeveer 10 minuten rijden naar het centrum van Tarragona. Tarragona is een gezellige, eeuwenoude stad. De stad werd al voor onze jaartelling gesticht en bevat een groot aantal historische monumenten. Sommigen staan zelfs op de werelderfgoedlijst van Unesco!

Er is een amfitheater uit de tweede eeuw, een kathedraal uit 1171, een Romeins circus, een aquaduct en nog veel meer. Op de Ramblas (die je dus niet alleen in Barcelona vind) kun je winkelen en lekker uit eten. Mijn favoriete winkel is Ale-hop die op de hoek van de Ramblas met het terras dat grenst aan zee zit. Hier kun je allemaal leuke hebbedingetjes kopen. Tarragona is een leuke stad om een dagje te bezoeken!

PortAventura

PortAventura in Salou, Spanje

Op ongeveer twintig minuten rijden van camping Las Palmeras vind je PortAventura, een van de leukste pretparken van Europa! PortAventura bestaat uit een 2 pretparken (PortAventura park en Ferrari Land) en een gaaf waterpark. Het attractiepark staat bekend om haar indrukwekkende achtbanen, maar heeft nog veel meer te bieden.

Helaas ben ik nog nooit in PortAventura geweest (toen ik acht was ben ik geloof ik eens in het waterpark geweest maar daar kan ik me niet zoveel meer van herinneren behalve dat ik het geweldig vond) maar mijn eerste bezoek staat gepland voor eind augustus! Dan ga ik sowieso naar het waterpark en waarschijnlijk ook naar het attractiepark. Ik verheug me er nu al enorm op!

Waterpark in PortAventura, Salou, Spanje