8 dagen cruisen over de middellandse zee voor maar 349 euro incl. Volpension! aanbieding

Frankrijk

De MSC Splendida op zee

Heb jij altijd al een keertje willen cruisen, maar schrokken de vaak hoge prijzen je af? Je kunt het nu heel voordelig een keertje uitproberen: voor maar 349 euro bezoek jij 4 landen in 8 dagen.

Je vaart met het 4 sterren schip de MSC Splendida. Dit is een luxe schip waar je verblijft op basis van volpension. Je krijgt dus elke dag ontbijt, lunch en diner. Makkelijk! Optioneel kun je een drankenpakket bijboeken.

Het schip is 333 meter lang en beschikt over een wellness centrum, diverse zwembaden, een squashbaan, een discotheek, een casino, winkeltjes, 4 restaurants, diverse bars en een Formule 1 simulator.

De boot vertrekt vanuit de haven van Marseille in Frankijk.

Dagprogramma

Dag 1: je komt aan in Marseille. De boot vertrekt om 16.00 uur.

Dag 2: je komt om 08.00 uur aan in Genua. Dit is de grootste havenstad van Italië. Een deel van de stad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Je vindt hier een groep van 42 paleizen en die zijn zeker een bezoekje waard.

Verder heeft Genua een kathedraal uit 1118, de San Lorenzo. Het Palazzo Reale, of koninklijk paleis, stamt uit 1643. Genoeg bezienswaardigheden in Genua dus! Je hebt de hele dag de tijd om de stad te verkennen. Om 18.00 uur vertrekt de boot naar de volgende bestemming en kun je genieten van een heerlijk diner.

Palazzo Reale in Genua, Italië
Prachtige oude gebouwen in Genua

Dag 3: om 08.00 uur kom je aan in Civitavecchia. Civitavecchia wordt ook wel de haven van Rome genoemd en vanaf hier kun je eenvoudig naar de eeuwige stad. Breng de hele dag door in het prachtige Rome en waan je 2000 jaar terug in de tijd.

Breng ook zeker een bezoekje aan de kleinste zelfstandige staat ter wereld: Vaticaanstad en ontmoet hier de paus! Om 18.00 vaart het schip af en kun je na een lange dag lekker dineren.

Colosseum in Rome, Italië
Ook een bezoek aan het Colosseum kan natuurlijk niet ontbreken

Dag 4: om 10.00 uur kom je aan in Palermo, de hoofdstad van het eiland Sicilië. Palermo ligt aan een baai met azuurblauw water. De stad zelf heeft een heleboel prachtige bezienswaardigheden. Natuurlijk moet je ook ergens een gelato eten! Om 17.00 uur ga je weer aan boord.

Italiaans ijs in bakken
Loopt het water je al in de mond?

Dag 5: om 10.00 uur kom je aan in La Valletta, de hoofdstad van eilandstaat Malta. De hele stad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en als je aan komt varen met de boot zie je meteen waarom: het is een prachtige oude stad met vele kunstige bouwwerken.

Bezienswaardig is het Fort Sint-Elmo, de grote haven (die al in de Romeinse tijd werd gebruikt), het grootmeesterspaleis en de Sint-Janscokathedraal gewijd aan Johannes de Doper. Om 18.00 uur vaart het schip naar de volgende bestemming.

La Valletta op Malta
Ontdek het mooie La Valletta

Dag 6: vandaag kun je bijkomen van alle indrukken van de afgelopen dagen want je brengt de hele dag op de boot op zee door. Alle tijd om lekker te relaxen!

Dag 7: na een dag relaxen ben je vandaag helemaal uitgerust voor je laatste bestemming: het prachtige Barcelona! Om 09.00 uur kom je hier aan.

Barcelona is natuurlijk de stad van Antoni Gaudí die de stad heeft verfraaid met zijn fantasierijke bouwwerken. Zijn bekendste project is de Sagrada Família waar nog steeds aan wordt gebouwd en die volledig wordt betaald uit giften van bezoekers aan de kathedraal. Om 18.00 uur vertrekt het schip.

Sagrada Familia in Barcelona, Spanje
Altijd onder constructie, maar daarom niet minder bijzonder

Dag 8: vandaag komt je cruise helaas alweer ten einde. Om 09.00 uur kom je aan in de haven van Marseille en volgt de ontscheping. Je kunt terugkijken op een fantastische reis!

Deze cruise is exclusief vervoer van en naar Marseille. Je kunt met de auto naar de havenstad, die op 1200 kilometer van Utrecht ligt. Je kunt ook met het vliegtuig.