7 dagen Boedapest in een hotel of appartement voor 135 euro! aanbieding

Boedapest (stad) - Boedapest - Hongarije

Kettingbrug in Boedapest, Hongarije

Boedapest is een van mijn lievelingssteden: het is een prachtige stad met een heerlijke sfeer die je het hele jaar door kunt bezoeken. In de winter is de stad mooi verlicht en in de kersttijd vind je er kerstmarkten waar je je met een lekker drankje weer kunt opwarmen.

In de zomer is het er heet en kun je genieten langs de Donau. Sowieso is het slim om je badkleding mee te nemen tijdens je citytrip naar Boedapest, want het jaar rond is het heerlijk toeven in een van de 130 thermale baden.

Als je deze reis boekt, heb je keuze uit verblijf in een hotel (verblijf op basis van logies en ontbijt) of een appartement (verblijf op basis van logies).

Je vertrekt op zondag 19 november ’s ochtends vanuit Brussel Charleroi en vliegt op zaterdag 19 november weer terug met Ryanair.

Appartementen

De appartementen liggen in het centrum op ongeveer 300 meter van rivier de Donau en zijn beoordeeld met een 7,5, een ruime voldoende dus. Het dichtstbijzijnde metrostation ligt op 400 meter lopen.

Hotel

Het 3 sterren Barross City Hotel wordt goed beoordeeld met een 8,1. Het hotel ligt in het centrum van Boedapest op slechts een paar meter van het grote Keleti treinstation. Vanaf hier kun je de metro nemen naar alle delen van de stad of kun je met de trein naar bijvoorbeeld Wenen.

Ontdek Boedapest

Boedapest is een stad die bezaaid ligt met bezienswaardigheden: het vissersbastion met een prachtig uitzicht over de stad, de bijzondere Matthiaskerk, de kettingbrug, het parlement…

Ik vond de markthal hartstikke leuk. Dit bijzondere gebouw uit de 19e eeuw staat vol met marktkraampjes waar je groente, fruit en vlees kunt kopen. Boven heb je heerlijke eetstalletjes waar je lokale specialiteiten kunt proberen zoals de wereldberoemde goulashsoep! Bij de slagers hangen de meest heerlijke worsten te drogen. Een fijn souvenir voor thuis (maar pak hem wel goed in, anders ruikt je hele koffer ernaar).

Eten in de markthal in Boedapest, Hongarije
Heerlijk eten in de markthal

Heel indrukwekkend is het Terror Haza museum: het terreurmuseum. Het museum behandelt de bloedige periode van de nazitijd en (vooral) de Sovjettijd. Het museum bevindt zich in het oude gebouw van de AVH, de staatsveiligheidsautoriteit. In de kelder van het gebouw vind je cellen en martelkamers die de AVH gebruikte om informatie aan verdachten te ontfutselen.