4 tips voor een onbezorgde en geweldige roadtrip!

Auto rijd door het bos in Finland

Gepubliceerd door:
Mark

Autovakanties zijn ontzettend populair. Steeds meer Nederlanders verkiezen de auto boven het vliegtuig. Hoewel veel mensen nog steeds de voorkeur aan een kortere reis geven, is er ook veel te zeggen voor een heerlijke roadtrip door binnen- en buitenland.

Natuurlijk kan je met het vliegtuig binnen enkele uren aan de andere kant van Europa zijn. Je mist echter zo veel van de verschillende landen die je onderweg – met de auto -zou kunnen bewonderen. Een roadtrip biedt jou de mogelijkheid om de meest verrassende plekjes in Europa te onderzoeken. Klinkt goed, nietwaar?

Maar waar moet je aan denken tijdens zo’n roadtrip? Wij geven 4 tips voor een onbezorgde en onvergetelijke autovakantie!

Plan uitstapjes tijdens de roadtrip

Vriendinnen op roadtrip met een kaart

Het doel van een roadtrip is om zoveel mogelijk bijzondere plaatsen te bewonderen. Denk hierbij niet alleen aan bezienswaardigheden, maar ook aan prachtige natuurgebieden. Begin daarom in de weken voor de roadtrip alvast met het maken van een efficiënte planning.

Loop niet het risico dat je te ver doorrijdt en daardoor midden in de roadtrip nog eens terug kan of simpelweg dat ene uitje moet laten schieten. Bedenk dat het niet belangrijk is hoeveel kilometer je iedere dag maakt: een roadtrip draait om ontdekken en het maken van leuke tussenstops.

Gemiddeld rijdt men zo’n 200 a 300 kilometer per dag tijdens een roadtrip. Probeer hier rekening mee te houden bij het plannen van leuke tussenstops.

Is de autoverzekering op orde

Roadtrip duim omhoog

Controleer voordat je op reis gaat wel nog even of je autoverzekering op orde is. Ben je volledig verzekerd bij schade in het buitenland? Sommige verzekeraars hanteren andere regels buiten Europa. Het is daarom belangrijk om je polis goed na te lezen, zodat je straks niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Bekijk tevens of er pechhulp in het buitenland aanwezig is. Je wil er natuurlijk niet aan denken dat je met twee lekke banden of een kapotte motor op een landweggetje in Frankrijk staat. Toch is het wel belangrijk om bij die mogelijkheid stil te staan. Ga daarom goed voorbereid op weg en weet wie je kunt aanspreken als het noodlot toeslaat.

Laatste autocheck

Autogarage

Voordat de reis begint is het belangrijk om je auto nog eens goed te laten controleren. Laat de auto daarom vlak voordat je op reis gaat nog even bij de garage achter voor een kleine (of grote) beurt. Zo verklein je het risico op pech onderweg en kan je onbezorgd op pad.

Houd tijdens het plannen van de route ook rekening met tussenstops om te tanken. Je zal namelijk zeker niet de eerste (of laatste) zijn die met een lege tank langs de buitenlandse wegen staat. Gelukkig is dit iets wat je zelf eenvoudig kunt voorkomen.

Boek overnachtingen onderweg

Hotel

Ga je op reis tijdens een drukke vakantieperiode? Dan is het belangrijk om alvast over enkele zaken na te denken. Sommige mensen stappen spontaan in de auto en kijken wel waar deze hun brengt. Een mooie gedachte, maar niet ideaal tijdens de drukke vakantieperiode.

De kans dat je onderweg nog een overnachting kunt boeken is minimaal. Tenzij je ook graag in de auto slaapt, adviseren wij dan ook om de overnachtingen alvast vroegtijdig in te plannen. Zo ben je altijd verzekerd van een goede nachtrust, waardoor je weer geheel uitgerust in de auto kan stappen.