28 dagen Nieuw-Zeeland incl. vlucht en camper aanbieding

Nieuw-Zeeland

Uitzicht op de bergen met een camper op de weg in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een van de mooiste landen ter wereld. Je vliegt van Amsterdam naar Auckland op het Noordereiland. De terugvlucht gaat vanaf Christchurch op het Zuidereiland. Je maakt dus een prachtige rondreis en met 28 dagen heb je ruim de tijd om Nieuw-Zeeland te bezichtigen.

Route

De route mag je helemaal zelf uitstippelen. Je haalt de camper op in Auckland en moet ervoor zorgen dat hij aan het einde van de reis in Christchurch wordt ingeleverd. Tussendoor kun je het hele land verkennen.

Bay of Islands

Uitzicht over Bay of Islands in Nieuw-Zeeland
Uitzicht over Bay of Islands

Nieuw-Zeeland staat natuurlijk bekend om de prachtige natuur. Ik ben er zelf een maand geweest en het was één van de mooiste reizen die ik ooit heb gemaakt. Absolute aanraders is de Bay of Islands met maar liefst 144 eilanden. Sommigen zijn bewoond, sommigen zijn onbewoond en sommige mensen hebben een privé-eiland.

Je kunt een boottocht boeken waarbij je stopt op sommige eilanden en tussendoor dolfijnen kunt spotten. De boot neemt ook de krant en de post mee voor de mensen die op de eilanden wonen. Soms maak je dus een stop bij een eiland en wordt de krant op het strand gegooid!

Rotorua

Rook uit hete bron in Rotorua, Nieuw-Zeeland
Hopelijk staat de wind de goede kant op 😉

Een andere must-see is het geothermische Rotorua. Niet teveel door je neus ademen hier, want het stinkt enorm naar rotte eieren van de zwavel! In de stad kun je hete bronnen, de geisers en de modderpoelen bekijken die onophoudelijk pruttelen. Gaaf!

Abel Tasman Nationaal Park

Twee kayaks op het strand in Abel Tasman Nationaal Park, Nieuw-Zeeland
Met de kayak kom je op de prachtige stranden

Het Abel Tasman nationaal park ligt aan de noordkust van het Zuidereiland op ongeveer 2 uur van Nelson. Het park staat bekend om zijn prachtige natuur en de gouden stranden die zo uit een reisbrochure lijken te komen. Ik vond het Abel Tasman park het paradijs op aarde! Je kunt er geweldige wandelingen maken of kajakken langs de kust.

Er is nog zoveel meer te zien in Nieuw-Zeeland! Boek deze reis, koop een reisgids en stippel je droomreis uit!