Voor €20 retour naar Warschau

Stadsplein in Warschau, Polen

Goedkoop naar de prachtige hoofdstad van Polen? Wacht niet langer! Voor slechts 20 euro vlieg je retour naar het bijzondere Warschau.

Het historisch centrum van Warschau is de Stare Miasto. Deze werd gebouwd in de dertiende eeuw rondom het kasteel van de hertog. In 1939 werd het centrum van Warschau zwaar beschadigd door bombardementen van de Luftwaffe, maar na de tweede wereldoorlog werd het centrum minutieus gerestaureerd. Dit is zo goed gedaan dat de wijk tegenwoordig op de werelderfgoedlijst van Unesco staat!

Aan de rand van de oude stad vind je het Slotplein. Aan het plein staat het prachtige Koninklijk Paleis. Sinds de dertiende eeuw stonden hier al kastelen maar de huidige (ook gerestaureerde) stamt uit de zeventiende eeuw.

Vanaf het Slotplein kun je de “koninklijke route” wandelen die langs prachtige boulevards en het prachtige stadspark naar de koninklijke buitenverblijven leiden.

Ten noorden van de oude stad ligt de nieuwe stad. Zo nieuw is die nu ook weer niet, want de nieuwe stad stamt uit de zeventiende eeuw en is ook zeker een bezoekje waard.

In Warschau is nog veel meer te zien: de prachtige kerken en kathedralen, de vele paleizen en de mooie musea.

Warschau is misschien niet de eerste stad die bij je opkomt als bestemming voor een citytrip, maar ik vind het een absolute aanrader!