Voor €151 retourvlucht IJsland

Waterval Skogafoss in IJsland

IJsland is het land van de indrukwekkende natuur: bergen, gletsjers, vulkanen, hete bronnen… Het ruige landschap maakt diepe indruk. Voor slechts 151 euro vlieg jij van Amsterdam naar Reykjavik en weer terug. Dit is dé kans om voordelig IJsland te ontdekken!

Je vliegt naar hoofdstad Reykjavik. Deze stad ligt net onder de poolcirkel en is de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld.

IJsland heeft slechts 330.000 inwoners en de meesten daarvan wonen in- of rondom de hoofdstad. In de rest van het land kom je vooral kleine dorpjes tegen.

Rondreizen in IJsland

IJsland is een groot gedeelte van het jaar bedekt met een laag sneeuw en ijs. Je kunt het land prima verkennen maar het is wel handig om een wat grotere auto te huren.

Onderweg kun je slapen in hotels, gasthuizen of huisjes. Zeker als je dieper IJsland in gaat, merk je dat het land nog niet op grote stromen toeristen is ingericht en dit maakt het des te charmanter om rond te reizen. Je rijdt door het ongerepte landschap en de natuur is overweldigend mooi!

Bezienswaardigheden

In IJsland zijn vele bezienswaardigheden. De hoofdstad Reykjavik is prachtig om doorheen te wandelen en heeft een openluchtmuseum, een vikingmuseum en een aantal oude gebouwen.

Blue Lagoon

Blue Lagoon in IJsland

De Blue Lagoon is een van de hoogtepunten van IJsland. Het is een geothermisch bad in zuidwest IJsland en het helderblauwe water is heerlijk warm. Het bevat vele mineralen en heeft een helende werking. Voor mensen met een huidaandoening is de Blue Lagoon een weldaad.

Walvissafari

In verschillende plaatsen in het land kun je op walvissafari. Met een boot vaar je de haven uit en ga je op zoek naar walvissen. Dit kan onder andere in Reykjavik en Husavik, in het noorden van IJsland. In Husavik staat ook een houten kerk uit 1907 en volgens de IJslanders is dit de mooiste kerk van het land.

Geisers

Geiser Strokkur in IJsland

In Geysir en Strokkur kun je geisers bezichtigen. De Strokkur spuit elke 4 tot 8 minuten dus je weet zeker dat je een eruptie ziet! Ons woord geiser komt van de IJslandse Geysir, dat spuiten betekent.

Nationale parken

IJsland heeft 4 nationale parken met erg moeilijke namen: Jökulsargljufur, Skaftafell, Snæfellsnes en Pingvellir. De nationale parken hebben een prachtige, ruige natuur, ravijnen en vulkanen en zijn zeker een bezoekje waard.

Watervallen

Als er iets is waar IJsland rijk aan is, dan is het aan watervallen. Het land heeft tientallen watervallen, de een nog mooier en indrukwekkender dan de andere. Tijdens je reis door IJsland zal je heel wat watervallen tegenkomen!

Waterval Kirkjufellsfoss in IJsland

Dit is slechts een kleine selectie van de bezienswaardigheden in IJsland: er zijn er nog veel meer. Bezoek de imposante gletsjers, vulkanen, fjorden, gletsjermeren en nog veel meer. Je raakt in ieder geval niet uitgekeken tijdens je reis en de kans is groot dat je nog een keer terug wilt keren naar dit magische land.