Voor 1299 euro een 23-daagse cruise van Dubai naar Italië incl. vluchten en volpension aanbieding

Athene - Attika - Griekenland

cruiseschip costa neoriviera

Heb jij zin om een prachtige Gran Voyage te maken van Dubai naar Italië? Dan is dit je kans! Je vaart met 4 sterren schip de Costa NeoRivièra. Dit schip behoort tot de kleinere schepen van Costa Cruises en heeft een persoonlijke sfeer.

Je reis is op basis van volpension. Ontbijt, lunch en diner zijn dus inbegrepen. Voor het diner kun je kiezen uit één van de 3 restaurants. Heb je dorst? Dan kun je een van de 6 bars terecht voor een drankje.

Ook tijdens een dagje rust vermaak je je prima op de NeoRiviera: zo is er een zwembad, jacuzzi, spa, sauna, Turks stoombad en een bibliotheek. Als je wilt sporten zit je hier ook goed: er is een fitnessruimte waar je jezelf flink in het zweet kunt werken.

’s Avonds kun je genieten van een theatershow of kun je de vakantie terugverdienen in het casino.

Deze reis is inclusief vluchten: je vliegt heen vanaf Amsterdam Schiphol naar Dubai en terug vlieg je van Milaan naar Schiphol.

Dagprogramma

Dag 1: je vliegt van Schiphol naar Dubai. Daar word je met een transfer naar het schip gebracht. De vluchttijden zijn nog niet bekend. Als je vroeg aankomt, heb je nog de hele dag om Dubai te bekijken.

Burj al Arab in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
Je kunt één van de meest opvallende gebouwen in Dubai zien, de Burj al Arab

Dag 2: ook vandaag kun je de hele dag Dubai in. Om 19.00 uur vertrekt de boot.

Dag 3: om 08.00 uur kom je aan in Fujairah. Fujairah is één van de Verenigde Arabische Emiraten. Doordat er geen olie wordt gewonnen, is het een stuk armer dan bijvoorbeeld Dubai of Abu Dhabi. Fujairah is prachtig en nog ongerept. Het wordt ook wel de parel van de Emiraten genoemd! Om 18.00 uur vertrekt het schip.

Dag 4: om 08.00 uur kom je aan in Muscat, de hoofdstad van Oman. Hier heb je de hele dag voordat de boot om 18.00 uur weer vertrekt.

Sultan Qaboes-moskee in Muscat, Oman
De Sultan Qaboes-moskee is de grootste moskee van Oman

Dag 5: vandaag kun je de boot gaan verkennen, want je brengt deze dag door op zee.

Dag 6: om 08.00 uur kom je aan in Salalah. Salalah is een groene stad in het uiterste zuiden van Oman. Op de typische Arabische markt kun je inkopen doen. Om 18.00 uur vaar je verder naar je volgende bestemming.

Dag 7: plons in het zwembad en leen een boek in de bibliotheek, want je zit de hele dag op zee.

Dag 8: nog een dagje relaxen!

Dag 9: je bent al heel ver in je boek.

Dag 10: nog een laatste dag op zee! Inmiddels ben je helemaal relaxt en ontspannen. Het weer is heerlijk en je koelt lekker af in één van de zwembaden.

Dag 11: om 09.30 uur kom je aan in Aqaba. Dit is een badplaats in Jordanië. Je kunt hier snorkelen of duiken in de prachtige Rode Zee of je kunt een tocht maken naar de mysterieuze stad Petra, middenin de woestijn. Gaaf! Om 21.30 uur vertrek je.

Petra in Jordanië
Een bezoek aan Petra kan eigenlijk niet ontbreken

Dag 12: Om 00.00 uur kom je aan in Eilat. Eilat is een badplaats aan de Rode Zee in het uiterste zuiden van Israël. Ook hier kun je weer prachtig snorkelen of duiken of je kunt de stad bezoeken. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan het Sint Catherinaklooster, aan de voet van de Sinaï berg. Pas om 23.00 uur vaar je verder dus je hebt alle tijd om de omgeving te verkennen.

Dag 13: laat je vandaag eens lekker masseren. Je brengt de hele dag door op zee en hoe kun je die nou beter doorbrengen dan met lekker ontspannen?

Dag 14: slaap lekker uit en geniet van het prachtige uitzicht op zee.

Dag 15: om 07.30 uur kom je aan in Limassol. Dit is de één na grootste stad van Cyprus. De stad is eeuwenoud. In het middeleeuwse kasteel vond nog het huwelijk plaats tussen Richard Leeuwenhart (die van Robin Hood) en Berengaria van Navarra. Om 14.00 uur vaar je verder.

Dag 16: om 08.00 uur kom je aan op het Griekse eiland Rhodos. De oude stad is zeker een bezoekje waard met de oude haven en de burcht. Ooit zou hier een gigantisch beeld hebben gestaan die tot de 7 wereldwonderen van de klassieke oudheid behoort: de Kolossus van Rhodos. Om 18.00 uur vertrekt de boot naar de volgende gave bestemming.

Ruïnes van een oude tempel op Rhodos, Griekenland
Ruïnes van een oude tempel op Rhodos

Dag 17: om 08.00 uur kom je aan in Heraklion, de hoofdstad van het Griekse eiland Kreta. Je kunt door de kleine straatjes wandelen of naar de opgravingen van het paleis van Knossos gaan. Proef zeker de Griekse specialiteiten zoals moussaka of baklava. Om 18.00 uur vaar je verder.

Dag 18: om 08.00 uur kom je aan in Athene, de hoofdstad van Griekenland. Als je Athene bezoekt, moet je natuurlijk naar de indrukwekkende Acropolis en het Parthenon! In Athene is zoveel te zien dat je aan een dag amper genoeg hebt, maar je krijgt wel een indruk van deze indrukwekkende stad. Om 18.00 uur vaar je verder.

Dag 19: Om 08.00 uur kom je aan in Katakolon. Katakolon is gelegen op het schiereiland Peloponnesos. Vanaf hier kun je naar het oude Olympia, de plaats waar de Olympische Spelen ooit begonnen. De plaats is erg indrukwekkend en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Bezoek de plek waar het Olympisch Vuur wordt ontstoken! Om 18.00 uur is het weer tijd om te gaan.

Olympia in Griekenland
Ga naar de plek waar het Olympisch Vuur werd ontstoken

Dag 20: even een dag om bij te komen van alle bezienswaardigheden van de afgelopen dagen. Je brengt vandaag door op zee en vaart over de schitterende Middellandse Zee.

Dag 21: om 07.00 uur kom je aan in Reggio Calabria. Dit is een havenstad in het uiterste zuiden van Italië. Vanaf hier kun je de oversteek maken naar het prachtige eiland Sicilië of je kunt gewoon genieten in Reggio Calabria. In deze stad zijn de Romeinse invloeden nog zichtbaar. Bewonder de oude stad en de eeuwenoude stadsmuren. Om 18.00 uur vaar je naar de volgende bestemming.

Reggio Calabria, Italië
Je kunt eventueel ook naar Gerace, vlakbij Reggio Calabria

Dag 22: om 08.00 uur kom je aan in Civitavecchia. Dit wordt ook wel de haven van Rome genoemd. Bezoek de eeuwige stad met zijn antieke gebouwen. Ontmoet de paus in de kleinste zelfstandige staat ter wereld: Vaticaanstad. Om 18.00 uur vertrekt de boot naar de laatste bestemming.

Dag 23: om 09.00 uur kom je aan in Savona. Hier ontscheep je en heb je, afhankelijk van je vluchttijd, nog even tijd om de stad te bekijken. Per transfer wordt je naar de luchthaven van Milaan gebracht, waar je het vliegtuig naar Amsterdam pakt. Je cruise is helaas ten einde, maar je kunt terugkijken op een prachtige reis!